Met nieuws van o.a.
partners

Struik krijgt Beter Leven kenmerk voor ragouts

Voor het eerst in Nederland is het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming uitgereikt aan een product dat uit meer dan één ingrediënt bestaat. Het gaat om Kip-, Rund- en Kalfsragout van Struik. Dit zijn zogenaamde samengestelde producten. In nauw overleg met de Dierenbescherming is Struik erin geslaagd om voor alle ingrediënten te voldoen aan de dierenwelzijns normen die de Dierenbescherming stelt om in aanmerking te komen voor het kenmerk. De producten liggen vanaf heden in de schappen van de supermarkten.

“Het is een geweldige inspanning en prestatie die onze leveranciers, inkopers, receptenmakers, koks en anderen die erbij betrokken waren, in zo’n korte tijd hebben geleverd. Ook wil ik de Dierenbescherming bedanken voor al hun advies en natuurlijk voor het Beter Leven kenmerk. Ik ben er trots op dat we dat voor elkaar hebben gekregen. Dit is gewoon winst voor iedereen. Een beter en duurzamer product en ook weer een stap in de goede richting bij de verbetering van dierenwelzijn. Hoewel ik me heel goed realiseer dat er op dat terrein nog veel te doen valt”.” aldus directievoorzitter Hans Struik.

Begin dit jaar voerde Wakker Dier actie tegen Struik Foods vanwege het gebruik van plofkip. Struik was al bezig om te bezien op welke wijze hier anders mee om te gaan maar de actie bracht een en ander in een stroomversnelling. Het bedrijf heeft toegezegd om vanaf 1 oktober de plofkip te vervangen en zet nu nog een extra stap door ook het rund- en kalfsvlees aan de strengere normen te laten voldoen. Struik denkt gedurende de 1ste helft van volgend jaar in staat te zijn geheel over te schakelen op 1 ster vlees. Deze fasering is nodig omdat toeleveranciers tijd nodig hebben om volledig over te schakelen op de productie van 1 stervlees.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?