Met nieuws van o.a.
partners

Sneller dynamisch wegen met de AED9101D

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meetopnemers, elektronica voor signaalverwerking, data-acquisitiesystemen en meetsoftware, heeft een nieuwe versie van de AED weegelektronica geïntroduceerd. De AED9101D verzorgt de voeding en de interfaces voor de AD103C, die de analoge signalen van weegsensoren omzet in digitale signalen. Die data-overdracht vindt storingsvrij plaats zelfs over grotere afstanden. De AED-opnemerelektronica kan direct op de PC aangesloten worden.

In de nieuwe ‘D-versie’ wordt al snel na het inschakelen een stabiele temperatuur bereikt, waardoor de meetketen bijna twee keer zo snel gereed is voor wegingen. Een ander voordeel is, dat het maximale aantal load cells per meetversterker onafhankelijk is van de voedingsspanning.

“Volgens de internationale richtlijnen van de internationale organisatie voor wettelijke metrologie (OIML) moeten bijvoorbeeld check weighers werken met een stabiel nulpunt en een zeer hoge resolutie”, zegt Reiner Schrod, international product manager bij HBM. “Als een apparaat eerst 5 tot 10 minuten moet opwarmen is het weeginstrument al die tijd niet bruikbaar. Producenten willen de weger meteen na het inschakelen kunnen starten en de nieuwe AED9101D helpt hen daarbij.”

De AED9101D kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals batching scales, check weighers, filling scales en vele andere meer statische of dynamische weegtoepassingen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?