Met nieuws van o.a.
partners

Sapor Soghati toont exclusieve dranken uit noordelijk Europa

Sapor Soghati presenteert verschillende ‘uitgaansdrankjes’ uit onder meer Zweden en de Baltische regio. Sommige zijn alcoholvrij, andere niet, maar allemaal hebben ze een exotische flair. Proeven kan op 2 en 3 oktober op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten.

Uit Zweden betrekt Sapor Soghati bijvoorbeeld Xide (spreek uit als excite): een mixdrank (4,5%) in verschillende spannende smaken, die terechtkomt bij hippe loungebars en discotheken. Het assortiment telt zes soorten; de hardlopers zijn Jungle (passievrucht met paprika) en Urban (zwarte bessen met brandnetel). Vanaf eind oktober tot april volgend jaar staat Xide Winter op de kaart: een zuurzoete mix met glitters en de smaak van grapefruit en mandarijn.

Himmelstund, een alcoholvrije cider, is eveneens uit Zweden afkomstig. ,,Nee, da’s géén appelsap met belletjes, maar parelende appelwijn, waaruit de alcohol slim werd verwijderd’’, schreef wijnschrijver Hubrecht Duijker al eerder op zijn website over dit product. Klanten zijn onder meer al Hotels van Oranje, Het Kurhaus in Scheveningen en restaurant Savarin in Rijswijk. 

Helemaal nieuw is Kullamust, wederom uit Zweden. Een appelsapachtige drank zonder kleur-, geur- en smaakstoffen, én zonder suiker. 100 procent puur sap dus. Ook leverbaar in de varianten aardbei-appel, appel-kers en appel-kaneel-vanille.

De Rijswijkse drankenimporteur levert zelfs een kosher alcoholproduct: Moses, een wodka uit Finland. Onbespoten rietsuiker is het basisingrediënt van Moses, want koshere alcohol mag niet gemaakt zijn van granen. Een rabbijn keurt officieel het productieproces in de fabriek én het eindresultaat.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?