Met nieuws van o.a.
partners

Licht gekoelde rode wijn, geen trend, maar goede gewoonte

Ribera del Duero

Al jarenlang laten Nederlandse wijnkenners weten dat je vooral in de lente en zomermaanden je rode wijn licht gekoeld moet drinken, en terecht. In Spanje worden in restaurants en wijnbars veel rode wijnen op deze manier aangeboden.  Nu de terrassen nog even dicht blijven tot 1 juni, gaan we zelf zorgen voor het ultieme lentegevoel. Nu zul je wellicht denken aan witte of rosé wijnen, maar de rode wijnen van Ribera del Duero zijn ook heerlijk om wat koeler te drinken! Geniet op deze manier nog meer van het verse fruit in de wijnen en check meteen het nieuwe totaaloverzicht met meer dan 300 wijnmakers uit dit Spaanse topgebied.

Van trend naar goede gewoonte
Licht gekoelde rode wijn een trend of een blijvertje? Rode wijn heeft nog steeds bij sommige mensen een winters imago, echter is dat niet geheel terecht. Rode wijnen lenen zich er ook heel goed voor om gekoeld te drinken, zo ook de wijnen van Ribera del Duero. Natuurlijk niet ijskoud zoals bij witte of rosé wijnen, maar drink de rode Tempranillo wijnen eens bij een temperatuur van 17 °C. In combinatie met een barbecue of diverse tapas in de tuin zullen de smaken je versteld doen staan. De volle smaak van de wijn blijft bij het koelen namelijk behouden, maar het wrange van tannine wordt minder.  Haal het beste uit deze periode en verwen jezelf met een frisse fruitige wijn van Ribera del Duero.

Nieuwe landkaart Ribera del Duero
Het sterk opkomende wijngebied presenteert deze maand zijn nieuwe totaaloverzicht met meer dan 300 wijnproducenten via deze link.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?