Met nieuws van o.a.
partners

Asverstrooiing met heliumballonnen

Helemaal nieuw is deze vorm van asverstrooiing niet, maar de belangstelling neemt steeds meer toe vanuit de behoefte aan een bijzonder en persoonlijk ritueel, waarbij je zowel kinderen als volwassenen kunt betrekken. Nieuw is wel dat je deze mooie manier van afscheid kunt laten vastleggen in een fotoreportage. Deze intieme manier van afscheid nemen versterkt het samenzijn van de nabestaanden en draagt positief bij aan het verwerkingsproces.

Ballonverstrooiing maakt het mogelijk om op een locatie afscheid te nemen die tot voor kort ondenkbaar was. Voorbeelden vanaf waar een ballonverstrooiing al is uitgevoerd: Fort Kijkduin, Texel, brug bij de Vinkenveense plassen, een sloep op de Loosdrechtse plassen, middenstip voetbalveld, achtertuin, speeltuin, golfcourse, of andere mooie locaties in de natuur. Op de locatie zelf wordt afhankelijk van de omstandigheden en wensen een ontvangst ruimte opgebouwd. Hier kunnen de nabestaanden zich verzamelen voor de plechtigheid.

De ballonnen zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en dus niet schadelijk voor het milieu. Als het de wens is dat alle as door middel van een ballon de vrijheid krijgt, zal er vanwege het gewicht gebruik moeten worden gemaakt van minimaal twee ballonnen. Meer ballonnen is ook mogelijk. Als alle voorbereidende handelingen zijn verricht wordt de ballon aan de nabestaanden overgedragen. Op een door de nabestaanden gekozen moment wordt de ballon losgelaten en kan deze vredig gaan stijgen. De aanwezigen kunnen de ballon onder de juiste weersomstandigheden wel 25 tot 40 minuten volgen. Tijdens het stijgen neemt de druk buiten de ballon af ten opzichte van de druk binnen in waardoor de ballon gaat uitzetten Op een hoogte van 20 tot 25 kilometer wordt de druk op de wand van de ballon zo groot dat hij knapt in kleine fragmenten. De as verspreidt zich dan over de vier windstreken

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?