Met nieuws van o.a.
partners

Apple introduceert nieuwe versie van de populairste iPad

ipad-apple

Apple heeft de nieuwe iPad van de zevende generatie geïntroduceerd. De nieuwe versie van de populairste en voordeligste iPad heeft meer schermruimte en ondersteunt het Smart Keyboard van volledige grootte. De vernieuwde iPad, verkrijgbaar vanaf slechts 329 dollar, heeft een schitterend 10,2-inch Retina-display en is uitgerust met innovaties als ondersteuning voor Apple Pencil, de snelle A10 Fusion-chip, geavanceerde camera’s en sensoren, ongeëvenaarde mobiliteit en connectiviteit, veel gebruiksgemak en een batterij voor een hele dag. De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld en is vanaf maandag 30 september verkrijgbaar in de winkel.

Een groter display en een krachtige, handzame uitvoering.
De nieuwe iPad met 10,2-inch Retina-display heeft bijna 3,5 miljoen pixels en een brede kijkhoek, en is daardoor uitermate geschikt voor creatief gebruik en meeslepende AR-toepassingen die profiteren van de verbeterde camera’s en sensoren. De nieuwe iPad van de zevende generatie is uitgerust met de krachtige A10 Fusion-chip en biedt daarmee tot twee keer snellere prestaties dan de bestverkopende Windows-pc. Dat zorgt voor krachtige multitasking en een vloeiende weergave van games in Apple Arcade.

iPad, die is ontworpen voor ultieme draagbaarheid en duurzaamheid, weegt zo’n 500 gram en heeft voor het eerst een behuizing die is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium. Daarmee is hij even sterk, duurzaam en fraai afgewerkt als alle andere Apple producten van aluminium. Met iPad blijven gebruikers eenvoudig online, dankzij het supersnelle draadloze internet en de ondersteuning voor LTE van Gigabitklasse – voor tot drie keer snellere mobiele dataverbindingen. Met Touch ID kan iPad snel en veilig met één vinger worden ontgrendeld en is belangrijke informatie goed beschermd.

Een nieuwe iPad-ervaring met iPadOS
iPadOS biedt toegang tot krachtige nieuwe mogelijkheden en intuïtieve features die speciaal zijn ontwikkeld voor de unieke iPad-ervaring. In het vernieuwde beginscherm worden op elke pagina meer apps getoond. Ook kan de Vandaag-weergave worden toegevoegd om snel toegang te bieden tot widgets en in één oogopslag een overzicht te geven van het laatste nieuws, het weerbericht en afspraken. In één app kan eenvoudiger met meerdere bestanden en documenten worden gewerkt dankzij updates van Split View. Met Slide Over schakelen gebruikers gemakkelijk tussen verschillende apps.

De onmisbare Apple Pencil biedt nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en productiviteit en is nog beter geïntegreerd in de iPad-ervaring. Volledige webpagina’s of documenten annoteren en versturen kan nu door met Apple Pencil vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swipen. Via het vernieuwde palet zijn handige tools, kleuren en vormen sneller toegankelijk.

Het beheer van documenten in de Bestanden-app is met iPadOS nog krachtiger geworden. Ook externe USB-stations en bestandsservers worden nu ondersteund. Safari biedt op iPad een internetervaring van desktopklasse. Gebruikers zien altijd de website die is geoptimaliseerd voor iPad en populaire webapps als Squarespace en Google Docs worden ondersteund. Meer informatie over features van iPadOS, waaronder Donkere modus, aangepaste lettertypen en het gebruik van Foto’s, is beschikbaar op apple.com/nl/ipados.

De nieuwe iPad van de zevende generatie is verkrijgbaar in zilveren, spacegrijze en gouden uitvoeringen met een capaciteit van 32 GB of 128 GB. iPad is verkrijgbaar vanaf €389 voor het Wi-Fi-model en €529 voor het Wi-Fi + Cellular-model via apple.com, in de Apple Store-app en bij de Apple Store, en is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en een beperkt aantal providers (prijzen kunnen variëren).

De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld via apple.com. iPad is in de winkel verkrijgbaar vanaf 30 september.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?