Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe HUAWEI P30 Series maakt spiegelreflexcamera overbodig

HUAWEI-P30-range

Huawei introduceerde twee toptelefoons. De HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro hebben de beste camera’s ooit op een smartphone. De 40 megapixel hoofdcamera, 10 keer hybride zoom, een ultra-wijdhoeklens en een 32 megapixel selfiecamera zorgen ervoor dat je de beste foto’s en video’s maakt, waar je ook bent. De smartphones hebben een hoge maximale ISO-waarde, waardoor je ook als het bijna pikdonker is zonder flits goed belichte beelden schiet. Dankzij beeldstabilisatie blijven foto’s bovendien haarscherp. De P30 Pro heeft ten slotte een speciale lens die diepte herkent. Hierdoor kan de camera meerdere onderwerpen in de foto in focus brengen en kun je bokeh-foto’s schieten als nooit tevoren.

De camera’s van de P30 Series zijn ongekend. De HUAWEI P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met HUAWEI SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een HUAWEI Time-of-Flight (TOF) camera. Die laatste camera herkent diepte, waarover later meer. Aan de voorzijde van de P30 Pro bevindt zich een 32 MP selfiecamera. De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Dit model beschikt eveneens over een 32 MP selfiecamera.

Verbluffend design
Met deze smartphones mag je gezien worden. Het ontwerp van de P30 Series is geïnspireerd op de natuur en het gebruik van nieuwe materialen. De 6.1 inch HUAWEI P30 en 6.47 inch HUAWEI P30 Pro verschijnen beide in klassiek zwart. Maar echt in het oog springen de drie nieuwe kleurverlopen: Amber Sunrise (naar de oranje-rode gloed van de opkomende zon), Breathing Crystal (denk aan een prachtig heldere blauwe oceaan) en Aurora (geïnspireerd de blauwgroene tinten van het Noorderlicht). Het Full HD+ (2340 x 1080) display wordt alleen onderbroken door een kleine dewdrop, waardoor een maximaal en symmetrisch scherm ontstaat.

10 keer hybride zoom
De HUAWEI SuperZoom Lens haalt 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Vooral die 10 keer hybride zoom is indrukwekkend: praktisch zonder kwaliteitsverlies haal je de verste objecten nog dichtbij. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens bovendien beperkt waardoor de P30 Series zijn strakke design behoudt. De wijdhoeklens met een diafragma van f/1.6 toont de wereld bovendien letterlijk in een breder perspectief: alsof de wereld net even wat weidser is.

Geel is beter dan groen
Zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden maakt de P30 Series ongeëvenaarde foto’s. Dat komt onder andere doordat de camera’s de beelden op een totaal andere manier verwerken. Normaal gesproken ‘zien’ digitale camera’s de kleuren rood, groen en blauw en bouwen daar het beeld uit op. De 1/1.7-inch HUAWEI SuperSpectrum Sensor bekijkt de wereld echter in rood, geel en blauw. Hierdoor krijgt de P30 een maximale ISO-waarde van 204.800. Voor de P30 Pro is dit zelfs 409.600, en dat is veel hoger dan iedere andere smartphone. Hoe hoger de ISO-waarde, hoe kleurrijker en gedetailleerder in het donker geschoten foto’s worden.

Time-Of-Flight: TOF!
De HUAWEI P30 Pro heeft daarnaast een voor smartphones unieke Time-Of-Flight camera. Met deze camera herkent de telefoon diepte. Hierdoor ontstaan verschillende focuspunten binnen een foto, wat resulteert in een haarscherp beeld. Bij het maken van een portretfoto worden zowel de gezichtskenmerken als de individuele haren in het gezicht prachtig in beeld gebracht. Daarnaast is de
P30 Pro de koning van het bokeh-effect (‘portrait mode’): het onderwerp is tot op het kleinste detail scherp terwijl de achtergrond mooi ‘romig’ en vaag is.

AI zorgt voor de beste foto’s
Dankzij AI (Artificial Intelligence) haalt de P30 Series het maximale uit zijn lenzen. HUAWEI AI HDR+ combineert meerdere foto’s die razendsnel achter elkaar genomen zijn. Overbelichte kiekjes of selfies met tegenlicht worden hierdoor toch nog prachtige foto’s. Zo kun je nu eindelijk prachtige selfies maken met de ondergaande zon in de rug. De super-portretmodus combineert het diepte-perspectief van de TOF-lens met allerlei slimme foefjes zoals ‘4-in-1 pixel binning’ en speciale algoritmen. Hoogstaande beeldstabilisatie zorgt er samen met die SuperSpectrum Sensor voor dat de P30 Pro helderdere beelden levert in elk licht. Zelfs ‘s nachts blijven uit de losse hand genomen foto’s scherp en onbewogen.

Nieuwe regels voor smartphone-videografie
Ook als je films wil schieten, heb je met de P30 Series de juiste smartphone in handen. De HUAWEI SuperSpectrum Sensor ondersteunt video-opnames met zeer weinig licht zodat nachtelijke scènes kristalhelder in beeld worden gebracht. HUAWEI AIS en OIS ondersteunen stabilisatie voor alle video-opname-instellingen, zelfs als je in superhoge 4K-kwaliteit schiet, terwijl de SuperZoom Lens voor scherpe close-ups zorgt. AI Movie Editor identificeert automatisch hoogtepunten. Je kunt zelf achtergrondmuziek en speciale effecten toevoegen, zoals time-lapse en slow motion.

Twee perspectieven zijn beter dan één. De nieuwe HUAWEI Dual-weergavemodus laat de zoomlens en de ultra-groothoeklens tegelijkertijd video’s opnemen. Hierdoor wordt zowel de omgeving als een object of persoon dat ver weg staat in focus gebracht.

Toptelefoons in alle opzichten
Natuurlijk zijn de P30 en de P30 Pro ook buiten de camera en het design absolute topsmartphones, met een razendsnelle processor, een in het scherm verwerkte vingerafdruksensor, stevige accu’s die met gemak meer dan een dag meegaan en supersnel opladen.

De nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro zijn per direct te bestellen als pre-order en leverbaar vanaf 5 april met een adviesprijs van € 749,- (P30 6+128GB),  € 999,- (P30 Pro 8+128GB) en € 1099,- (P30 Pro 8+256GB). Een exclusieve pre-order met Sonos speaker (P30) of met Sonos speaker en wireless charger (P30 Pro) loopt t/m 7 april.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?