Met nieuws van o.a.
partners

Maak kennis met de Xperia 10 IV

Xperia 10 IV Sony

Sony kondigt de Xperia 10 IV smartphone aan: ontwikkeld met een grote batterij en integratie van Sony’s unieke technologieën. Dit alles in een ultralicht, compact design. De Xperia 10 IV is een uitzonderlijke middenklasse smartphone die is ontworpen met verbeterde prestaties, kwaliteit en draagbaarheid als uitgangspunt.

Prestaties en design
Een krachtige batterij in een lichte, compacte behuizing: de Xperia 10 IV koppelt een lange batterijduur aan snelle prestaties. Het is ‘s werelds lichtste 5G-smartphone. Hij beschikt over een batterij met 5000mAh zodat ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht van de smartphone gebruik kan worden gemaakt. Dankzij Xperia Adaptive Charging kunnen gebruikers profiteren van een uitstekende betrouwbaarheid van de batterijduur, zelfs na drie jaar gebruik. Adaptive Charging houdt tijdens het opladen de batterij in de gaten om overbelasting te voorkomen. Hierdoor blijft de batterij langer goed werken.

Met 161 g is de Xperia 10 IV superlicht en makkelijk hanteerbaar. Doordat de hoogte en breedte van de rand met 1 mm is verminderd, is een comfortabel, 67 mm breed design gecreëerd. De Xperia 10 IV is gebouwd voor alledaags gebruik, met water- en stofdichtheid van niveau IP65/68. Deze smartphone is zorgeloos mee te nemen tijdens hardlopen of aan het zwembad. De Xperia 10 IV is uitgerust met Gorilla Glass Victus van Corning. Het robuuste Gorilla Glass zorgt voor betere prestaties bij vallen en leidt tot minder krassen. Het Snapdragon 695 5G Mobile Platform kan gemakkelijk overweg met allerlei apps, films, games en meer, met hoge prestaties en energie-efficiëntie. De Xperia 10 IV komt in de Benelux beschikbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Moeiteloos foto’s en video’s maken

Met een camera voorzien van drie lenzen en een reeks handige functies voor foto’s en video’s is het vastleggen van mooie momenten nog nooit zo eenvoudig geweest. Wanneer de fotograaf een fotogelegenheid ziet, helpt de Xperia 10 IV om in één keer de goede opname te maken via Superior Auto. Deze gebruikt opnameomstandigheden en technologie voor onderwerpdetectie. De Xperia 10 IV selecteert dan automatisch de ideale instellingen zoals ISO en sluitertijd voor de beste opname. Met drie verschillende lenzen – 16, 27 en 54 mm – is er een objectief voor alle momenten.

Trillingsvrije foto’s en video’s dankzij geavanceerde onscherptereductie

Wanneer een foto genomen wordt bij weinig licht kan de geringste handbeweging leiden tot een onscherp beeld. Maar met de Xperia 10 IV kunnen scherpe opnames gemaakt worden bij weinig licht dankzij optische beeldstabilisatietechnologie. Bovendien is een langere sluitertijd mogelijk om ruisvrije opnames te maken, omdat er meer licht wordt opgevangen. Optische beeldstabilisatie (OIS) werkt niet alleen bij foto’s, maar ook bij video’s. Wanneer de gebruiker in beweging een video opneemt, zorgt de unieke Optical SteadyShot-technologie en hybride beeldstabilisatie voor scherpere en trillingsvrije resultaten.

Prachtige details in elke opname en minder ruis bij weinig licht

Wanneer foto’s worden genomen bij weinig licht, zijn heldere delen vaak overbelicht en donkere delen verduisterd. Hierdoor verdwijnen details. De Xperia 10 IV kan dit echter herkennen en automatisch in HDR opnemen. Bovendien kan de fotograaf met de verbeterde nachtmodus nog scherpere opnamen maken. ‘s Nachts of bij weinig licht kan de beeldkwaliteit van opnamen negatief worden beïnvloed door visuele ruis. De Xperia 10 IV heeft de beeldkwaliteit in de nachtmodus echter verbeterd, door voor de interne verwerking RAW-gegevens te gebruiken. En dankzij een groter dynamisch bereik legt de Xperia 10 IV video’s vast met opvallend duidelijke details en minder whiteout of blackout, zelfs in situaties met hoog contrast, zoals bij helder daglicht.

Duidelijke close-ups en prachtige selfies

Dankzij de zoomfunctie met superresolutie van de Xperia 10 IV kunnen content creators zelfs bij langere brandpuntsafstanden duidelijke beelden vastleggen. Bij het nemen van selfies, vooral binnen of bij weinig licht, proberen doorsnee camera’s automatisch ruis te verminderen. Hierdoor gaan details zoals haar, wenkbrauwen en wimpers verloren. Maar door de toepassing van slimme AI-technologie in de Xperia 10 IV worden de selfies met helderheid verbeterd.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit op OLED-scherm met hoog contrast

Een prachtig 6,0” breed 21:9 OLED-scherm, zonder inkeping of cameragat die het zicht hinderen: met de Xperia 10 IV kan de gebruiker helemaal opgaan in films, games enz. Het brede 21:9 OLED-scherm is tijdens het kijken maar liefst 15% helderder dan de voorganger van dit model en reproduceert adembenemende beelden met levendige kleuren en echt zwart. Dankzij het unieke TRILUMINOS DISPLAY for mobile, gebaseerd op de jarenlange tv-expertise van Sony, en de optimalisatie van videobeelden, is het scherm beter geschikt voor het kijken naar films en het weergeven van schitterende, levendige beelden. Het 21:9-scherm wordt eenvoudig in twee secties verdeeld, of één venster verschijnt boven het andere. Dit is perfect om te internetten en tegelijkertijd naar een video te kijken. In multi-windowmodus kan de gebruiker snel schakelen tussen de laatst gebruikte en aanbevolen apps.

Altijd en overal hoogwaardig geluid

De Xperia 10 IV is uitgerust met een scala aan eersteklas audiotechnologieën en biedt muziekliefhebbers een uitzonderlijke luisterervaring. Met High-Resolution Audio kan iedereen zijn of haar favoriete koptelefoon aansluiten via een 3,5 mm audio-aansluiting en naar muziek luisteren die het volledige geluidsbereik reproduceert, met details en een dynamiek zoals de artiesten het oorspronkelijk bedoelden. High-Resolution Audio is zelfs beschikbaar met draadloze koptelefoons. LDAC draagt ongeveer drie keer zoveel data over als conventionele Bluetooth-audio, met de maximale snelheid van 990 kbps.

De geluidskwaliteit upgraden

DSEE Ultimate verbetert de geluidskwaliteit van digitale muziek. Het werkt in realtime en gebruikt AI-technologie voor het reproduceren van de gedetailleerde akoestische subtiliteiten en heldere hoogfrequente geluiden die tijdens audiocompressie vaak verloren gaan. DSEE Ultimate werkt zowel met bedrade als met draadloze koptelefoons, op lokale bestanden en met streamingdiensten. Wanneer de Xperia 10 IV is verbonden met een Sony-koptelefoon is via het Side Sense-menu eenvoudig de Sony Headphones Connect-app toegankelijk.

Accessoires

Indien gewenst kan de Xperia 10 IV besteld worden met een stijlvolle hoes met ingebouwde standaard. Deze dunne hoes heeft een coating van antibacterieel materiaal, is ontworpen om perfect in de hand te vallen en heeft de kwaliteit en duurzaamheid van Sony. De stijlvolle cover met standaard wordt geleverd in twee modieuze kleuren voor een perfecte kleurcombinatie.

Road to Zero

De Sony Group heeft een milieuplan ontwikkeld genaamd “Road to Zero” met als doel een ecologische voetafdruk van nul rond het jaar 2050. In het kader hiervan heeft Sony een doel voor de middellange termijn gesteld van boekjaar 2021 tot 2025 in de vorm van “Green Management 2025” (GM2025). Eén doel van GM2025 is om “plastic verpakkingsmateriaal volledig te verwijderen” in nieuw ontworpen kleine producten. Tot nu toe heeft Xperia het gebruik van plastic in verpakkingen verminderd, plastic onderdelen uitgebannen of ze vervangen door papieren materialen. Voorbeelden zijn het vervangen van gelamineerd plastic folie door slijtvast vernis. In het kader van Sony’s verduurzaming wordt voor de verpakking van de Xperia 10 IV geen plastic gebruikt; plastic onderdelen zijn ofwel uitgebannen ofwel vervangen door papieren materialen. De doos is naar schatting 50% dunner dan eerdere modellen en de oplader en kabel worden niet bijgevoegd, voor een optimaal en efficiënter transport.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 10 IV zal vanaf half juni 2022 te koop zijn met Android 12 voor € 499.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?