Met nieuws van o.a.
partners

HUAWEI P40-series start het tijdperk van visionaire fotografie

HUAWEI-P40-series

Huawei Consumer Business Group lanceert vandaag de HUAWEI P40 Pro+, de HUAWEI P40 Pro en de Huawei P40. De nieuwe flagship smartphones met geavanceerd design bevatten camera-innovaties die mobiele foto- en videografie naar het volgende niveau tillen. De Huawei P40 Pro en Huawei P40 zijn beschikbaar in Nederland vanaf 7 april voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk 999 en 799 euro. De Huawei P40 Pro+ komt in juni naar ons land.

De HUAWEI P40-series zet de traditie van de Huawei P-serie voort op het gebied van uitmuntende fotografie. De grote 1/1.28 inch sensor heeft een pixelgrootte van 2.44µm om zoveel mogelijk lichtinval mogelijk te maken voor kwalitatief beeld bij weinig licht. Het verbeterde periscoopontwerp zorgt voor 10X optische zoom. De volledige line-up wordt gevoed door Kirin 990 5G en ondersteunt snelle 5G en Wi-Fi 6 Plus. De geavanceerde hardware is verpakt in een mooie en compacte behuizing met Huawei’s Quad-curve Overflow Display dat er niet alleen goed uitziet, maar ook prettig in de hand ligt.

Ongekend design
De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ zijn uitgerust met het HUAWEI Quad-curve Overflow Display. Geïnspireerd door beweging in de natuur, heeft het display aan alle vier de zijden een gebogen rand, waardoor een vorm ontstaat die doet denken aan water dat net niet over de rand van een infinity pool stroomt. De superdunne bezels en gestroomlijnde ronde hoeken creëren een bijna randloze look die zorgt voor een meeslepende kijkervaring en een ergonomische houvast. De verbeterde in-screen vingerafdrukscanner biedt 30 procent snellere biometrische authenticatie.

De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 zijn in Nederland beschikbaar in de glanzende kleur Black en de matte Silver Frost.

De HUAWEI P40 Pro+ is voorzien van een nanotechnisch keramisch rugpaneel – gebakken en gepolijst voor een duurzame en tijdloze stijl. Dit toestel wordt geleverd in twee iconische kleuren: White Ceramic en Black Ceramic.

Super Definition-fotografie, de hele dag door
De HUAWEI P40-series bevat het geavanceerde Ultra Vision Leica-camerasysteem, dat verkrijgbaar is in triple-camera, quad-camera en penta-camera configuraties. De HUAWEI P40 is voorzien van een ultragroothoek-, groothoek- en telelens. De HUAWEI P40 Pro heeft een geüpdatete Leica Quad Camera met een krachtigere Ultra Wide Cine Camera en Time of Flight (TOF) camera met 50x SuperSensing Zoom. De HUAWEI P40 Pro+ levert indrukwekkende resultaten met de SuperZoom lens die 10x optische zoom en 100x maximale digitale zoom ondersteunt.

De HUAWEI Ultra Vision Sensor die in alle toestellen van de HUAWEI P40 reeks zit, zorgt voor een revolutie in de sensortechnologie op pixelniveau. De sensor meet 1/1.28 inches diagonaal en ondersteunt pixel binning om een pixelgrootte van 2.44µm en Full Pixel Octa PD AutoFocus te bereiken voor high-speed focus op elk moment van de dag, terwijl HUAWEI XD Fusion Engine gebruik maakt van AI om de detailweergave te verbeteren voor alle mogelijke belichtingen.

De HUAWEI P40 Pro brengt verafgelegen voorwerpen dichtbij met de 5x optische zoom, 10x hybride zoom en 50x maximale digitale zoom. Voor het eerst bevat de HUAWEI P40 pro een RYYB-kleurenfilter om de lichtinval te verbeteren en de kwaliteit van de ingezoomde foto’s te versterken. De HUAWEI P40 Pro+ heeft een 100x SuperZoom Array met een nieuw periscoopontwerp dat het licht vijf keer reflecteert, waardoor het lichtpad met 178 procent wordt verhoogd om 10x optische zoom te ondersteunen. De optisch gestabiliseerde Ultra Vision Main Camera en SuperZoom Array werken samen met AI om Triple OIS+AIS mogelijk te maken voor een sterk verbeterde foto- en videostabilisatie.

Huidtinten en -texturen worden nog waarheidsgetrouwer vastgelegd door een nieuwe Multi-spectrum Colour Temperature Sensor en een AI AWB-algoritme die de kleurnauwkeurigheid met 45 procent verhogen. Sterke leeralgoritmen zorgen voor realtime portretoptimalisaties die de belichting en de details verbeteren. De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ beschikken over een 32MP Selfie-camera en een IR Depth Camera die autofocus en bokeh-simulatie ondersteunen voor uitstekende portreteffecten, evenals IR Face Unlock voor een veilige ontgrendeling van het apparaat. De HUAWEI P40-serie introduceert ook HUAWEI Golden Snap, een nieuwe Gallery-functie die AI gebruikt om de beste frames uit een foto met beweging op de achtergrond te selecteren. AI Remove Passerby en AI Remove Reflection verwijderen ongewenste onderwerpen en schitteringen uit het frame, zodat gebruikers hun foto’s achteraf gemakkelijk kunnen verbeteren.

Een krachtige videocamera in zakformaat
De 40MP SuperSensing Cine Camera in de HUAWEI P40 Pro en HUAWEI P40 Pro+ heeft een ultragroothoekobjectief met een focale afstand die overeenkomt met 18mm en een 1/1.54-inch sensor die dezelfde 3:2 aspectratio ondersteunt die in trek is bij full-frame DSLR-camera’s. Pixels op de sensor kunnen individueel worden aangepast voor het vastleggen van lange, korte of normale belichting voor hardware HDR-video’s. De ingebouwde Sedecimpixel Fusion Technology in de camera ondersteunt 16-in-1 pixel binning en produceert 4.48µm superpixels die de lichtgevoeligheid verhogen tot ISO51200 en 7680fps Ultra Slow-Motion video-opname mogelijk maken.

De HUAWEI P40-series ondersteunt real-time bokeh-simulatie voor video’s. Die functie bootst de effecten na van een breed diafragma-objectief en voegt progressieve bokeh toe om het hoofdonderwerp van de opnamen extra in de kijker te plaatsen. De telephoto camera legt zowel hoge resolutie zoombeelden als 4K time-lapse video’s vast. Met Audio Zoom, beschikbaar in de volledige HUAWEI P40-serie, zoomen gebruikers eenvoudig in op een audiobron om het geluid ervan te versterken

Een verbonden 5G krachtcentrale
De volledige HUAWEI P40-series wordt aangedreven door Kirin 990 5G die geïntegreerde 5G-connectiviteit levert met de meest uitgebreide 5G-bandondersteuning, robuuste AI-prestaties en energie-efficiëntie. De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ zijn voorzien van een 90Hz-paneel dat wordt aangedreven door een verbeterde grafische verwerkingsengine die in staat is om game-ervaringen aan te sturen. De HUAWEI P40-series ondersteunt de 160MHz Wi-Fi 6 Plus-technologie die het mogelijk maakt om gegevens over te dragen met maximaal 2,400Mbps. De toonaangevende 40W draadloze SuperCharge is beschikbaar op de HUAWEI P40 Pro+ voor snel en gemakkelijk opladen. De chipset krijgt de thermische hoofdruimte om uitzonderlijke prestaties te leveren door de geavanceerde koelsystemen die, samen met de 4-in-1 hybride Supercool-oplossing in de HUAWEI P40 Pro+, zorgen voor een exceptioneel koelvermogen.

EMUI 10.1
Het EMUI 10.1 besturingssysteem introduceert een groot aantal nieuwe functies die een beter naadloos AI-leven mogelijk maken. Door gebruik te maken van Huawei’s gezichtsherkennings- en optimaliseringsalgoritmen biedt HUAWEI MeeTime een hoogwaardige 1080p Full HD-video-oproepervaring, zelfs wanneer de gebruiker vanuit een slecht verlichte kamer belt. Huawei Share integreert een scala aan cross-device functionaliteiten, waardoor gebruikers niet alleen eenvoudig bestanden kunnen overzetten, makkelijk kunnen verbinden, schermen kunnen delen tussen apparaten en meer.

Multi-screen Collaboration breekt de barrières tussen een Windows PC en een Androidtoestel om de consument een naadloze cross-device ervaring te bieden. Na het tot stand brengen van de verbinding via een intuïtief, one-tap installatieproces, kunnen gebruikers eenvoudig bestanden overzetten tussen de aangesloten apparaten en zelfs meerdere apparaten bedienen vanaf hetzelfde scherm. Door het delen van randapparatuur kan de smartphone I/O-apparaten van de pc gebruiken zoals ze van nature verbonden waren voor taken zoals video calling. Bestanden die op de smartphone zijn opgeslagen, kunnen ook direct op de pc worden geopend met native pc-apps, zonder dat een voorafgaande overdracht nodig is.

HUAWEI P40 Lite
De reeds in februari aangekondigde P40 Lite is voorzien van een 6.4 inch HUAWEI Punch FullView display, vijf AI ondersteunde camera’s (vier op de achterzijde en één op de voorzijde). Aan de achterzijde heeft het toestel een 48MP Quad Camera Matrix bestaande uit een 48MP hoofdcamera (f/1.8), 2MP bokeh lens (f/2.4), 2MP macro lens (f/2.4) en een 8MP ultra wijdhoek lens (f/2.4). Met de 16MP Punch Hole selfiecamera, met Supernight Selfie 2.0, maken gebruikers zelfs in het donker de mooiste selfies. De P40 Lite is voorzien van de Kirin 810 chipset en ondersteunt 40W HUAWEI Supercharge waarmee de 4,200mAh batterij in 30 minuten tot 70 procent opgeladen wordt. Meer informatie kun je vinden in de bijlage.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 7 april is de HUAWEI P40-Series beschikbaar in Nederland via MediaMarkt, Mobiel.nl en Bol.com. Consumenten die vóór 3 mei een HUAWEI P40 aankopen, krijgen als lanceeraanbod een HUAWEI FreeBuds 3 in de kleur wit cadeau. Je vindt hier meer informatie over de P40 en hier over de P40 Pro.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?