Met nieuws van o.a.
partners

Onzichtbaar iPhone hoesje van het Belgische merk Gustaav

gustaav_5

Het Belgische merk Gustaav vult zijn aanbod aan met onzichtbare iPhone-hoesjes: superdun en speciaal ontworpen om het design van je iPhone te behouden zonder in te boeten op bescherming tegen krassen en deuken. Het merk ontstond uit de frustratie om mooie iPhones te moeten verpakken in onflatterende hoesjes. “Wanneer je een nieuwe iPhone koopt, is een van zijn eigenschappen zijn superdun design, dan is het zonde om er een dik hoesje rond te wringen”, aldus Frederik Mallet, oprichter van Gustaav die dit probleem oploste door een hoesje te ontwerpen van slechts 0,35 mm dik. Daarmee hebben ze de dunste, meest onzichtbare hoesjes ter wereld ontwikkeld. Om je iPhone langs alle kanten te beschermen tegen krassen en deuken, ontwikkelde Gustaav recent ook screenprotectors die perfect aansluiten op de hoesjes.

Onzichtbare hoesjes en screenprotectors
Toen Apple in oktober de nieuwe iPhones voorstelde, was een van de unieke eigenschappen zijn superslanke design. “Om je iPhone te beschermen, verstop je dit design na aankoop jammer genoeg onmiddellijk in hoesjes” verzuchtte Frederik Mallet, oprichter van Gustaav. Dit motiveerde hem om het dunste, meest onzichtbare hoesje ter wereld te ontwerpen. Naast het feit dat de Gustaav-hoesjes maar 0,35 mm dik zijn, heeft het ook geen opvallende naden en zijn er cut-outs rond de knoppen. “Daardoor lijken de hoesjes niet aanwezig, maar toch beschermen ze je iPhone en zorgen ze voor extra grip zodat je iPhone minder snel uit de handen glipt”, aldus Gustaav.

Naast hoesjes, biedt Gustaav sinds kort ook bijpassende screenprotectors voor iPhone aan. Om de vorm van de iPhone te behouden, is er voor elk model een specifiek glas ontworpen dat naadloos aansluit bij de hoesjes van Gustaav. Bovendien zijn de screenprotectors 3D-curved. “Dit betekent dat ze nauwkeurig ontworpen zijn om de randen van je iPhone te volgen zodat je amper voelt dat er een glaasje op je iPhone ligt”, verduidelijkt Frederik Mallet.

Gemak en design hoeven elkaar niet uit te sluiten
Gustaav is ontstaan vanuit een frustratie die vele iPhone-gebruikers allicht zullen herkennen: Frederik Mallet had namelijk een iPhone die hij graag wou voorzien van de nodige bescherming, maar tegelijk zag hij een robuust, dik hoesje absoluut niet zitten. “Het leek alsof gemak en design incompatibel waren. Daarom beslisten we zelf werk te maken van een hoesje dat beschermt tegen deuken en krassen zonder de esthetiek van je iPhone af te breken”, stelt de oprichter van Gustaav hierover nog.

Deze combinatie van gemak en design, tilt Gustaav met zijn oplaadkabels binnenkort naar een hoger niveau. “We zijn momenteel de laatste hand aan het leggen aan een nieuw soort oplaadkabel die je Apple-apparaten twee keer sneller oplaadt dan een doorsnee kabel”, zegt Mallet. “Bovendien is de kabel ook compatibel met elke USB C-poort op je MacBook. Geen gedoe meer met dongles dus.” Daarnaast is Gustaav volop bezig om de kabels Apple certified te maken. “Op die manier garanderen we dat onze kabels niet dezelfde problemen geven als kabels die niet gecertificeerd zijn door Apple.”

De hoesjes kosten € 17,95 en zijn beschikbaar voor iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr en iPhone X. De kleuren variëren tussen transparant, gitzwart, matzwart of mat transparant.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?