Met nieuws van o.a.
partners

5 tips om de mooiste foto’s te maken met je iPhone

mobilesupplies-nl

Tegenwoordig heb je als amateurfotograaf of liefhebber van mooie plaatjes helemaal geen dure camera met uitgebreide lenzen nodig om kwalitatieve foto’s te schieten. Je nieuwe iPhone 8 of iPhone 8 Plus, de best verkochte iPhone in 2018, doet het werk voor je, waarna je zelfs direct je foto’s kunt bewerken via handige apps. Ook eerdere modellen iPhone, zoals de iPhone 7 en zelfs nog 6, zijn goed genoeg om foto’s mee te maken. Voor reizigers en vakantiegangers die licht willen reizen is dat bijvoorbeeld ideaal, omdat je je fotocamera thuis kunt laten. Ook wanneer je onderweg bent of gewoon aan het werk bent kun je wanneer je maar wilt fraaie shots schieten. In dit artikel geven we je enkele handige tips waarmee ook jij binnen no time de beste foto’s maakt met je iPhone.

Automatisch fotograferen met HDR

Er is een reden dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gezien worden als de nieuwe generatie iPhones. Je hoeft namelijk geen professional te zijn om de camera te bedienen. Zet voordat je gaat fotograferen altijd automatisch HDR aan. HDR betekent High Dynamic Range, een instelling die er mede voor zorgt dat je foto de beste belichting krijgt zonder dat je daar zelf wat aan hoeft te doen. Hierbij worden drie belichtingen gecombineerd tot één foto, zodat je altijd het beste resultaat krijgt. Je vindt de functie wanneer je de camera opent bovenaan het scherm. Extra tip: zorg dat je genoeg geheugen op je telefoon hebt of scoor een extra geheugenkaartje via Mobile Supplies omdat HDR-foto’s meer ruimte in beslag nemen dan ‘gewone’ foto’s.

Geen HDR? Zorg zelf voor belichting

Ben je meer van het experimenteren met licht en benieuwd hoe je dat zonder de HDR-functie kunt doen? Wanneer je de camera van je iPhone opent, kun je zelf aan de slag gaan met de zogeheten belichtings-slider. Zorg ervoor dat het beeld is scherpgesteld en klik eenmalig op het scherm waarna er een geel zonnetje verschijnt. Met je vinger kun je dit zonnetje langzaam omhoog en naar beneden sliden. Ga je met je vinger omhoog? Dan wordt het beeld lichter en vaak helderder. Ga je met je vinger juist omlaag, dan zie je dat het beeld een stuk donkerder wordt. Wil je dus een mooie, heldere foto schieten dan is het aan te raden om omhoog te vegen.

Zoomen met je telefooncamera? Nooit

Er is een soort van gouden regel onder de telefoongebruikers die met hun camera foto’s maken: voor een kwalitatief beeld moet je nooit gebruik maken van de zoomfunctie. Zoomen met je telefooncamera zorgt vrijwel altijd voor een minder scherpe foto. Kijk maar eens als je je camera opent en inzoomt op een voorwerp wat verder weg. Je ziet dat het beeld korrelig wordt en exact zo wordt de foto ook. Wil je toch op afstanden foto’s kunnen maken, bijvoorbeeld in het geval van natuurfotografie of foto’s maken op reis? Er zijn genoeg extra telefoon onderdelen die je kunt kopen, zoals een kleine zoomlens die je op je telefoon kunt ‘plakken’ met magneetstickers of een losse lens op een statiefje waarmee je hele mooie ingezoomde foto’s kunt maken.

Maak gebruik van de portretmodus

De camera van de iPhone 7 was voor Apple een compleet nieuw begin. Sinds dit model heeft de iPhone namelijk kennisgemaakt met de portretfunctie op de camera. Met deze functie is het mogelijk om een onderwerp in beeld scherp te hebben, terwijl de achtergrond wazig is. Precies zoals wanneer je foto’s maakt met een spiegelreflexcamera met allerlei functies. De portretmodus vind je wanneer je de camera opent en naar links swipet. Het grappige van deze functie is dat je iPhone precies aangeeft of het onderwerp goed in beeld staat of niet. Je hoeft dus echt bijna nergens zelf meer op te letten! Al voordat je de foto maakt, zie je het effect van deze bijzondere functie.

 Verdiep je in camera-apps voor iPhone

Om écht de mooiste foto’s online te kunnen gooien of af te laten drukken, is het leuk om wat extra apps te downloaden waarmee je foto’s gemaakt met je iPhone kunt bewerken. Dit is zeker niet noodzakelijk, gezien de kwaliteiten en functies van iPhone-camera’s tegenwoordig, maar vermakelijk is het wel. Met de app VSCO gooi je verschillende filters over een foto, kun je achteraf alsnog het licht veranderen en maak je de foto net iets kleurrijker. Deze app is gratis te downloaden, net als vele andere apps in de AppStore waarmee je je beelden naar een net iets hoger niveau tilt. Probeer het eens uit en je zult zien dat je uiteindelijk precies de foto’s hebt waar je op zat te wachten.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?