Met nieuws van o.a.
partners

tandpasta in tabletvorm om verspilling tegen te gaan

Choose Box Complete

Choose! brengt tandpasta in tabletvorm op de markt om verspilling van achtergebleven tandpasta in tubes te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat er tot 20% van de tandpasta achterblijft in tubes die worden weggegooid. Ondernemer Pim van der Grind is Choose! gestart om deze verspilling tegen te gaan. De tandpasta tabletten, ofwel Choose Tabs, zijn ontwikkeld door tandartsen en bevatten natuurlijke oliën en fluoride om tandbederf te voorkomen. Het product is 100% vegan en dierproefvrij. Choose Tabs zijn los of in abonnementsvorm verkrijgbaar via https://chooseteethcare.com. Per abonnementslevering wordt één euro gedoneerd aan de stichting Dutch Dental Care die tandzorg verleend aan kansarme kinderen in Kenia. 

Jaarlijks belanden er meer dan 1,5 miljard plastic tandpastatubes in de vuilnisbak. Van der Grind: “Tijdens mijn verblijf in Azië verbaasde ik me over de hoeveelheid plastic restafval dat dagelijks aanspoelde op de verschillende eilanden. Ik zag met eigen ogen hoe groot het plastic soep probleem werkelijk is. Daarnaast kwam ik in de ontwikkelingslanden veel mensen tegen met een slecht gebit door een gebrek aan tandzorg. Toen ik ontdekte dat tandpasta ook duurzaam, namelijk in tabletvorm gemaakt kon worden, zag ik de oplossing om deze twee problemen vanuit de mondverzorging industrie aan te pakken met Choose!”

Hoe werkt het? 
Bij het tandenpoetsen gebruik je één tablet die je fijn kauwt. Vervolgens poets je een paar seconden over de tablet resten heen, zodat het opschuimt naar tandpasta.

Producten
Om badkamers in Nederland verder te verduurzamen, verkoopt Choose! een bamboe tandenborstel, refill pot en travel case. Los verkrijgbaar of in een starter box. Mensen kunnen ervoor kiezen om periodiek een automatische refill van tandpasta tabletten in hun brievenbus te ontvangen. Op basis van hoe vaak iemand zijn tanden poetst, kan er worden gekozen voor een abonnement voor 2, 3 of 6 maanden. Daarnaast is er ook en 12-maanden abonnement beschikbaar om extra te besparen op CO2-uitstoot.

Over Choose!
Choose! staat voor het maken van positieve keuzes die het beste zijn voor de mens en de planeet. Het bedrijf gelooft erin dat je als mens de keuze hebt om tijdens het tandenpoetsen de natuur en mens een handje te helpen. Choose! is opgericht door ondernemer Pim van der Grind (1989) uit Utrecht met als doel om zijn passie voor ondernemen te combineren met een positieve impact in de wereld. https://chooseteethcare.com

Choose tandpasta is o.a. te koop bij:

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?