Met nieuws van o.a.
partners

Een mooie Bruine huid zonder zon? Yes You Tan!

zelfbruiners

Het betere weer is begonnen en de korte rokken en jurken zijn weer een feit. Maar ja… de benen, die zijn vaak nog zó wit! Een mooie bruine teint laat de nieuwe mode veel mooier tot uiting komen, maakt optisch slanker en geeft vaak ook een beter gevoel. De zelfbruinende formules van Lovea Bio, Australian Gold® en Louis Widmer zorgen alvast voor een mooie zonnige teint en benen die het waard zijn om te showen.

Veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met zelfbruiners. De grootste angst? Zo oranje worden als een wortel! Met de huidige kwalitatief hoogwaardige zelfbruiners is daarvan echter geen sprake.

DHA en Erythrulose
Een zelfbruiner werkt in de meeste gevallen op basis van de werkstof DHA oftewel DiHydroxyAcetone. Dit is een natuurlijke suiker die reageert op de eiwitten (aminozuren) in de buitenste huidlaag. Hierdoor ontstaat de bruine kleur. Een andere zelfbruinende werkstof is Erythrulose, een ketose suikermolecuul dat van nature voorkomt in frambozen. Ook deze werkstof reageert op de eiwitten in de buitenste huidlaag en creëert op die manier een bruine teint. De reacties van DHA en Erythrulose vinden plaats buiten de cellen en deze huidcellen (de zogeheten corneocyten) vernieuwen zich maandelijks. De kleur van de meeste zelfbruiners houdt ongeveer 3-5 dagen aan en daarbij wordt deze langzaam lichter. Sometimes it’s OK to FAKE it!

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Een dag van tevoren de huid scrubben is aan te raden. Hierdoor zullen de meest losse dode huidcellen loslaten en is het resultaat egaler en houdt het zelfbruinresultaat veel langer aan. Daarna dien je de huid extra goed te hydrateren, zeker op ruwe plekken zoals knieën, ellebogen en voeten. Dan kun je de volgende dag van start met het aanbrengen van de zelfbruiner op een schone huid. Wacht na het aanbrengen minstens 10 minuten met aankleden. Was de binnenkant van je handen na het aanbrengen zorgvuldig met water en zeep om verkleuring van je handpalmen te voorkomen.

LOVEA BIO Self Tanning Spray
De biologische zelfbruinende spray van Lovea Bio op basis van DHA geeft de huid in 4 uur tijd een mooie egale, bruine teint. Deze Ecocert-gecertificeerde Self Tanning Spray is niet vet en trekt snel in de huid. De samenstelling bevat tevens Tahitiaanse Monoï-olie, voor extra hydratatie en verzorging en is geschikt voor de normale- en droge huid. De intensiteit qua bruining is naar wens op te bouwen door de spray meerdere dagen achter elkaar te gebruiken. Het resultaat is heel egaal en natuurlijk en vervaagt ook weer mooi geleidelijk.

Verkrijgbaar voor € 13,99/125 ml. via o.a.: plein.nl, wehkamp.nl en biggreensmile.nl.

Australian Gold® Instant Sunless Lotion en Spray
De Australian Gold® Instant Sunless Lotion en Spray zijn hoogwaardige zelfbruiners op basis van een combinatie van DHA en Erythrulose. Dit zorgt voor een mooie egale en donkere teint. Zwarte walnootextract in combinatie met een hoge concentratie karamelextract zorgt voor een direct zichtbaar bronzing effect. De gepatenteerde Derma Dark Bronzers met o.a. melanine ontwikkelen de gebruinde teint steeds intensiever. De FadeDefy-technologie met Kakadu Plum (de rijkste bron van natuurlijke vitamine C) beschermt en herstelt de huid voor nog betere resultaten en een kleur die nog langer aanhoudt. Intensief huidverzachtende werkstoffen, waaronder toverhazelaar-extract, panthenol, de vitamines B en E, druivenpitolie en amandelolie, gaan een droge huid tegen en optimaliseren de vochtbalans van de huid. Cafeïne-extract verstevigt de huid. Beide formules hebben een aangenaam zomerse ‘tropical breeze’-geur.

Beide verkrijgbaar voor € 19,95/177 ml. via www.australiangoldshop.nl

Louis Widmer Bruinen Zonder Zon
De DHA in de zelfbruiner van Louis Widmer kleurt het bovenste deel van de hoornlaag en geeft de huid een natuurlijke bruine teint. Doordat de DHA gedeeltelijk is ingekapseld, krijgt de huid een uniforme zomerse kleur. Aloë vera en vitamine E zorgen voor extra hydratatie en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering.

Verkrijgbaar voor € 17,60/100 ml. via www.louis-widmer.nl/nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?