Met nieuws van o.a.
partners

Zo kun je overstappen van zorgverzekering

De premies voor 2019 zijn al een tijdje bekend. Tijd om jouw huidige zorgverzekeraar eens onder de loep te nemen, want de kans is groot dat je ergens anders goedkoper uit bent. Maar hoe werkt overstappen van zorgverzekering eigenlijk? Wij leggen het graag voor je uit. Lees verder!

Stap 1: zorgverzekeringen vergelijken
Vergelijk jouw zorgverzekering voor 2019 met die van andere verzekeraars. Je zult zien dat je bij de ene verzekeraar goedkoper uit bent dan bij de ander. Zo betaal je bij de ene verzekering €105,95 per maand, terwijl dat elders wel €119,60 kan zijn. Een behoorlijk verschil dus! Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Gaat er volgend jaar iets veranderen in jouw zorgbehoeften, zoals een beugel of operatie die op de planning staan? Het is dus verstandig zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kun je trouwens makkelijk doen via ShopBuddies.

Stap 2: stap over van zorgverzekering met ShopBuddies

We hadden het net al over ShopBuddies: op deze website vind je een handig overzicht van alle zorgverzekeraars. Daarnaast kun je via deze website makkelijk overstappen van zorgverzekeraar én je verdient er ook nog wat aan in de vorm van Cashback. Dat kun je doen door een gratis account aan te maken op ShopBuddies. Vervolgens ga je naar de zorgpagina en kies je de zorgverzekering waar je naar wilt overstappen. Je gaat zo, via ShopBuddies, naar de website van jouw nieuwe zorgverzekeraar, waar je direct jouw zorgverzekering voor 2019 kunt afsluiten. Op de website van de zorgverzekeraar word je trouwens ook goed geholpen bij het afsluiten. Dat is nog niet alles: door over te stappen ontvang je Cashback. Stap je bijvoorbeeld over naar OHRA? Dan ontvang je 47,50 Cashback (=€47,50) terug!

overstappen zorgverzekeraar2

Stap 3: wat doe ik met mijn oude zorgverzekering?
Je zult je misschien afvragen hoe het zit met jouw oude zorgverzekering. Als je voor 31 december 2018 bent overgestapt, dan hoef je niets te doen. Je oude zorgverzekering wordt dan automatisch opgezegd door je nieuwe zorgverzekeraar. Je kunt ook later dan 31 december 2018 overstappen. Je hebt namelijk tot 31 januari 2019 de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Let op: als je ervoor kiest om in januari over te stappen, is het wel belangrijk dat jij voor 31 december 2018 je huidige zorgverzekering zelf opzegt. Dit kun je meestal telefonisch of online regelen.

Stap nu over via ShopBuddies én verdien Cashback!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?