Met nieuws van o.a.
partners

Ontwerp grafsteen in Virtual Reality te bewonderen

grafsteen in virtual reality

Cuperus Gedenken neemt een innovatieve stap op het gebied van ontwerpen van grafmonumenten.  Met Virtual Reality introduceren zij de mogelijkheid om een nog niet bestaande grafsteen in een virtuele omgeving te bewonderen. Visualiseren hoe een grafsteen eruit komt te zien wordt op deze manier makkelijker voor nabestaanden.

360° beleving met Virtual Reality
Unieke en persoonlijk ontworpen grafmonumenten van alle kanten bekijken. Deze mogelijkheid biedt Cuperus Gedenken. De vestigingen in Meppel, Zwolle en Drachten hebben hierin de primeur. Bijzonder, want met behulp van een Virtual Reality-bril is het mogelijk rondom de ontworpen grafsteen te lopen. Cuperus gaat hiermee een stapje verder dan enkel het maken van een 3D-ontwerp op papier.

Folkert Cuperus, directeur Cuperus Gedenken: “Naast het persoonlijke gesprek en aandacht voor de wensen van onze klanten om een persoonlijk en op maat gemaakt uniek grafmonument te leveren zijn we doorlopend op zoek naar manieren om het voor klanten nog makkelijker te maken. De samenwerking met VR-Innovations heeft een nieuwe toepassing voor onze klanten opgeleverd die het nog makkelijker maakt om vooraf te ervaren hoe het ontworpen grafmonument eruit komt te zien”

Van idee naar werkelijkheid
Met Virtual Reality is het makkelijker om het ontwerp van een grafmonument te visualiseren. De combinatie van een 3D-ontwerp en innovatieve Virtual Reality-technologie geeft klanten een goede indruk hoe de grafsteen er in het echt uit gaat zien. Tot in het kleinste detail. Het ontwerp van een grafsteen wordt bijna tastbaar, waardoor bepaald wordt of de vorm, het materiaalgebruik, maar bovenal het gevoel bij het grafmonument juist is. Een grafsteen beleven gebeurt op deze manier al in de ontwerpfase.

Ervaar het zelf bij Cuperus Gedenken
Een ontwerp zo goed mogelijk visualiseren kan volgens Cuperus Gedenken het best met Virtual Reality. In samenwerking met het bedrijf VR-innovations – specialisten op het gebied van Virtual Reality – worden grafsteenontwerpen in een gesimuleerde 3D-omgeving gezet. Hierdoor beleeft en ziet de klant het grafmonument al voordat het gemaakt is en weet de klant al wat er straks geleverd wordt.

Om een goed beeld te krijgen van een grafsteen is op de vestigingen van Cuperus Gedenken in Meppel, Zwolle en Drachten op afspraak de Virtual Reality beleving beschikbaar. Kijk voor meer informatie op cuperusgedenken.nl.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?