Met nieuws van o.a.
partners

Tips om je auto koel te houden in de zomer

autoraamfolie

We kennen allemaal wel dat moment dat we op een warme zomerdag in de auto stappen. Het is bloedheet in de auto en het stuur en je gordel kun je bijna niet vastpakken. Zeker op momenten dat we iets meer haast hebben dan normaal, kan dit erg vervelend zijn. Toch zijn er een aantal manieren waarop je je auto zo koel mogelijk kan houden. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder! In dit artikel geven wij je namelijk graag een aantal tips waarmee je de auto lekker koel houdt.

Raamfolie

Je hebt vast wel eens vaker gezien dat auto’s raamfolie op de voorruit en soms ook op de achterruit hebben. Deze autoraamfolie is ideaal voor het weerkaatsen van zonnestralen en het koel houden van de auto. Je hebt verschillende soorten raamfolies. Denk bijvoorbeeld aan een blindeerfolie die je op het raam moet plakken, maar ook een los vel van folie die je vanuit de binnenkant van de auto achter het raam legt. Deze kun je dus ook weer losmaken en weghalen wanneer je deze niet meer nodig hebt. Als er aan de buitenkant van het raam folie zit, betekent dit meestal dat deze permanent vastgeplakt zit. Bedenk dus voor jezelf welke raamfolie voor jou de meeste voordelen heeft.

Airco en ventilator

Als het buiten warm is, is het erg fijn als een auto beschikt over een airco. Sommige oudere auto’s hebben geen airco, maar wel een ventilator. Tijdens zomerse warme dagen is het dan ook slim om een kwartiertje voordat je gaat rijden even de airco of ventilator aan te zetten. Zo kan de auto vast redelijk afkoelen en kun je gaan rijden in een aangename temperatuur. Het voordeel hiervan is dat de gordels en het stuur ook redelijk zijn afgekoeld tegen die tijd en je deze dus gewoon kunt beetpakken.

Schaduw
Als je weet dat het erg warm gaat worden buiten, is het verstandig om je auto vast preventief in de schaduw te zetten. Heb je bijvoorbeeld een parkeerplaats voor de deur? Kies dan een plekje uit waarvan je denkt dat daar de meeste schaduw is. Of heb je een garage? Dan is het natuurlijk perfect om je auto hier te parkeren, zodat de zon hier niet de volle dag op kan schijnen. Is er helemaal geen schaduw voor jouw huis te bekennen? Dan kun je overwegen om toch je auto voor een keer in een andere straat te parkeren.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?