Met nieuws van o.a.
partners

Samsung verrast met Galaxy S22 Ultra

tele2

Het Koreaanse bedrijf Samsung heeft de drie modellen van haar nieuwste Galaxy S-lijn gepresenteerd. Tussen de Galaxy S22 en de daarop lijkende Galaxy S22Plus valt vooral de verrassende Galaxy S22 Ultra op.

Niet alleen is de S22 Ultra fysiek de grootste en technisch de meest uitgebreide in de nieuwe Samsung Galaxy S-lijn, hij is ook de meest opzienbarende. De smartphone heeft een volledig nieuw design en lijkt in weinig meer op zijn voorganger, de S21 Ultra. Het is een samensmelting geworden met de Samsung Note-serie. Dit zie je zowel aan het formaat, de hoekige randen als het pennetje dat je uit de body kunt wippen. Een primeur! Want de S-serie heeft nooit eerder een S Pen gehad. Hiermee kun je digitaal aantekeningen maken in documenten of bijvoorbeeld je handtekening zetten. Want er moet ook gewerkt worden natuurlijk, naast dat lekker appen, film kijken en gamen op dit device. Het pennetje heeft de mooie eigenschap dat het zelfs een snellere reactietijd heeft dan de Apple Pencil tweede generatie. 

Abonnement

Bij Samsung zelf in Nederland betaal je minimaal € 1.249,00 voor de Galaxy S22 Ultra, als je tenminste geen oud toestel inlevert. Dan is het voordeliger om de Samsung S22 Ultra met abonnement aan te schaffen. Bij Tele2 bijvoorbeeld is hij al verkrijgbaar vanaf € 984. Je kunt dan zelf bepalen welk eenmalige bedrag je wilt betalen en dat bepaalt dan je maandelijkse kosten gedurende de 24 maanden erna. Tele2 vraagt geen rente bij kopen op krediet. Verkies je het snelle 5G boven het gangbare 4G betaal je bij Tele2 € 2 per maand extra. Dit om een idee te krijgen.   

Vooruitbestellen

In 2021 durfde Samsung echt keuzes te maken in de S-lijn door minder specs in de telefoon te stoppen en voor een meer betaalbare prijs te gaan. Wij schreven toen al dat het keihard ging met de pre-orders. Want toen bleek dat de toestellen in Nederland wel meer dan 150% vaker vooruitbesteld werden dan de S20-serie het jaar ervoor. Vorig jaar werd het design van de hele S-serie omgegooid, nu geldt dat zoals gezegd vooral voor de Ultra. Techjournalist Bram van Dijk, bekend van het YouTube-techkanaal Bright mocht al snuffelen aan de telefoons voor RTL Nieuws. Zodra de phones ook echt verkrijgbaar zijn, brengt hij nog recensies.

 

Look en feel

Hoe ziet de Samsung Galaxy S22 Ultra eruit en hoe voelt hij? Je kunt bij de S22 Ultra kiezen uit vier kleuren: zwart, wit, groen en donkerrood. De voor- en achterkant zijn van nu van glas (Gorilla Glass Victus+) terwijl de achterkant bij de oudere versie nog van plastic was. De combinatie van glas en aluminium voelt lekker licht in de hand. Dit type glas is zo sterk en krasvast dat het goed bestand is tegen beschadigingen. Deze phone kan volgens Samsung zelfs een val tot wel twee meter overleven. En als we het dan toch over kleine rampen hebben: het toestel is ook waterdicht. En stofdicht, mocht je in een verbouwing zitten. Wat de Galaxy S22 Ultra een moderne, futuristische look geeft, is dat hij geen camera eiland meer heeft, zoals de Galaxy S22 en de Galaxy S22 Plus wel hebben, maar grote cilinders.  

Technisch

Dan de technische kant. Bij het beeldscherm wilde Samsung duidelijk voor optimale kwaliteit gaan. In tegenstelling tot zijn twee broertjes heeft de Galaxy Ultra geen HD scherm maar zelfs een QHD scherm van 6,8 inch en een schermresolutie van 3088 x 1440 pixels. Vanwege de maximale helderheid van 1200 nits zie je zelfs bij zonlicht je scherm nog goed. Niet geheel onbelangrijk, de phone die op Android 12 draait heeft een snelle verversingssnelheid van 120 Hz. De Galaxy S22 Ultra heeft met 5000 mAh ook beduidend meer batterijcapaciteit dan zijn twee broertjes. 

Camera

De camera set up is ongeveer hetzelfde gebleven als de Galaxy S21 Ultra van vorig jaar: een zoomlens voor 10x zoomen en een zoomlens voor 3x keer zoomen. Daarbij kun je met de Space Zoom functie tot wel 100x inzoomen. En waar je volgens Samsung echt veel van mag verwachten zijn is de nieuwe Nightography functie. Die brengt ook als het al donker is alles scherp en helder in beeld.

Spectaculair moet de Director’s View zijn, want zo kun je met meerdere camera’s tegelijk opnemen. Dat betekent dat je in je filmpjes gebruik kunt maken van verschillende cameralenzen en perspectieven. Bijgeleverd worden de S Pen en een USB-C oplaadkabel, maar geen adapter of oortjes. Dit om het milieu niet te belasten omdat de meeste mensen dit waarschijnlijk al thuis hebben liggen. Alle modellen zijn nu te bestellen. De Galaxy S22 Ultra is vanaf 25 februari 2022 verkrijgbaar. De Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus worden vanaf 11 maart 2022 geleverd. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?