Met nieuws van o.a.
partners

Dit is wat je moet weten over e-bikes en speed pedelecs

van klever

E-bikes en de snellere speed pedelecs zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze zijn een ideale vervanger voor de auto en hebben vele voordelen. Ben jij aan het denken om een elektrisch te gaan fietsen? Lees dan vooral verder, want na dit artikel ben je helemaal om!

De beste modellen van het moment voor verschillende doelgroepen

Als het gaat om het kiezen van het beste model kun je misschien wat overweldigd worden, omdat er zoveel opties zijn. Bepaal je keuze op de eerste plaats aan de hand van jouw specifieke behoeften.  Hier bekijken we enkele van de beste modellen voor verschillende doelgroepen op basis van kenmerken zoals gewichtscapaciteit, levensduur van de batterij, topsnelheden en prijsklasse:

Voor stadsfietsers:

 Als je op zoek bent naar een woon-werkfiets die de drukke straten in de stad aankan, kijk dan naar modellen die flexibel en wendbaar zijn, zoals de elektrische fietsen van Klever. Deze zijn licht in gewicht, hebben een krachtige motor in het achterwiel en een maximum snelheid van 25 km per uur. De ideale eigenschappen voor een e-bike voor je dagelijkse ritten door de stad. 

Voor forenzen: 

Voor dagelijks woon-werkverkeer kies je het best voor een model die comfortabel genoeg is voor lange ritten en krachtig genoeg voor heuvelachtig terrein. Denk aan een speed pedelec van het merk Stromer. Met een snelheid van 45 km per uur ben je in no-time, door weer en wind zonder moeite op je werk. Ideaal voor forenzen die dagelijks een langere afstand af moeten leggen.

Voor vrijetijdsrijders:

Wil je behalve voor je dagelijkse ritten ook in je vrije tijd er lekker op uit trekken. Kies dan voor de Rolls Royce onder de elektrische fietsen: een Riese & Müller. Deze fietsen combineren comfort met stijl en kwaliteit en zijn ideaal voor een fietsvakantie of heerlijke fietstochten door het land.

Voordelen

E-bikes en speed pedelecs bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele fietsen. Ze maken het fietsen minder inspannend en brengen je sneller op je bestemming. Wanneer je dagelijks door druk verkeer naar werk of school moet, is het een fantastisch alternatief voor zowel de fiets als de auto. Ook de brug of heuvel peddel je met gemak over en zelfs tegenwind is voor jou geen probleem meer. 

Wanneer je het vergelijkt met de auto of het openbaar vervoer is het gebruik van e-bikes en speed pedelecs een stuk voordeliger en milieuvriendelijker. Elektrische fietsen produceren geen uitlaatgassen, waardoor ze ideaal zijn om je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Tot slot zijn e-bikes en speed pedelecs gemakkelijk te onderhouden; hun motoren vergen zeer weinig onderhoud in vergelijking met andere vormen van vervoer zoals auto’s of motoren. Dit maakt ze perfect voor wie niet te veel tijd of geld wil besteden aan onderhoud.

Verzekering en garantie

Okay, toegegeven. Een e-bike of speed pedelec is een behoorlijke uitgave. Kies dus voor een leverancier die goede service en garantie verleent en sluit een passende verzekering af. Wanneer je het vergelijkt met de kosten voor de aanschaf van een auto, benzine en belasting is het maar een schijntje en ben je zeer voordelig uit!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?