Met nieuws van o.a.
partners

3 handige gadgets voor in de keuken

huishoudelijke apparaten

Er komen regelmatig nieuwe keukenapparaten uit die je leven iets gemakkelijker zouden moeten maken. De een doet dat meer succesvol dan de ander. We zetten de keukengadgets op een rij die wél handig zijn.

Waterkoker met temperatuurregeling
Wist je dat je niet elke thee in water met dezelfde temperatuur water moet trekken? Zo komen groene thee en verse muntthee beter tot hun recht bij een lagere temperatuur. Hiervoor biedt een waterkoker met temperatuurregeling uitkomst. Hiermee kun je de temperatuur van het water zelf instellen. Dit is ook beter voor het verwarmen van babyvoeding of als je thee wilt maken die je gelijk op kunt drinken. Let er bij het uitkiezen van een waterkoker met temperatuurregeling op hoeveel temperaturen je kunt instellen, dat wil nog wel eens verschillen. Daarnaast is niet elk exemplaar even snel in het water verwarmen, dus dat is ook
een punt om op te letten. Het prijskaartje van zulke waterkokers loopt uiteen, dus is er in principe eentje voor elke budget. Duurdere modellen zullen betere specificaties hebben, maar dat is misschien niet altijd nodig.

Een stoomkoker
Stomen is een gezondere manier om je eten te bereiden. Door je eten te stomen, blijven de vitamines en mineralen beter behouden. Ook gebruik je bij stomen geen vet. Je kunt je eten op simpele wijze stomen door middel van een stoomkoker. Het is onder andere geschikt voor groenten, vlees, vis, eieren en aardappelen. Bonusvoordeel is dat het ook nog eens een manier van eten bereiden is waarvoor je weinig hoeft te doen. Je gooit de ingrediënten in de stoomkoker en hebt er verder geen omkijken meer naar. Bovendien kun je zo meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden en is de kooktijd korter. Er zitten dus eigenlijk alleen maar
voordelen aan. Tuurlijk, je moet er wel je knip voor trekken, maar er liggen ook genoeg budgetvarianten in de schappen.

Een SodaStream
Als je liever bruisend water dan plat water drinkt, dan is het best vervelend dat je dit normaal gesproken steeds bij de supermarkt moet kopen en mee naar huis moet sjouwen. Daarom is de SodaStream zo’n handige uitvinding. Met dit apparaat maak je namelijk bruisend water van kraanwater. Dit is ook nog eens goed voor het milieu, omdat je geen plastic flessen meer hoeft te kopen. Tip: het is altijd erg lekker om siroop aan te lengen met bruisend water. Dit geeft net een extra touch aan je drankje.

Een spiraalsnijder
Een spiraalsnijder (ook wel een spiralizer genoemd) is een apparaat waarmee je groente en fruit in een handomdraai in sliertjes snijdt. Dit doen mensen vooral vaak met courgette, waarmee je eigenlijk een soort gezonde versie van spaghetti of noedels maakt. Andere ingrediënten die je kunt gebruiken zijn wortelen, komkommers of zoete aardappel. Het is niet alleen handig om een light pastagerecht te maken, maar ook bijvoorbeeld om groente of fruit te snijden voor salades.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?