Met nieuws van o.a.
partners

Slimme lamp met smartphonebediening

De nieuwe Leitz Style Smart LED Desk Lamp combineert tijdloos design met de nieuwste ledtechnologie. Het resultaat is een innovatieve lamp die zijn lichtsterkte en lichtkleur afstemt op zijn omgeving en wat je aan het doen bent. De lamp is te bedienen via je smartphone, waarbij je zowel lichtsterkte als lichttemperatuur kunt instellen. En wanneer lamp en telefoon zijn verbonden, wordt via bluetooth de aanwezigheid van je smartphone gemeten, waarna de lamp zijn lichtsterkte daar op aanpast. Zo gaat het licht automatisch uit als je de kamer verlaat en weer aan als je terugkomt. Kortom, een lamp die met je meedenkt en zijn licht afstemt op jouw behoeften.
 
Via de gratis app (IOS/Android) kunnen lichtsterkte en lichttemperatuur handmatig worden ingesteld met behulp van een handig touchscreen kleur- en lichtschema. Daarnaast kan worden gekozen uit een aantal slimme, vooraf ingestelde lichtinstellingen die optimaal aansluiten bij een bepaalde situatie of activiteit. Bovendien ontstaat een handige energiebesparing doordat de lamp automatisch uitgaat wanneer de bluetooth verbinding geen aanwezigheid van de verbonden smartphone meer detecteert.

Koud en warm ledlicht
Naast een innovatieve bediening valt de Leitz Style Smart LED Desk Lamp op door zijn mogelijkheden op het gebied van lichtsterkte en lichttemperatuur. De lamp beschikt namelijk over evenveel warm wit als koud wit ledlichtpunten die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kun je zowel de lichtsterkte als de lichttemperatuur optimaal aan laten sluiten op het moment van de dag en wat je aan het doen bent. Zo kun je de lamp bijvoorbeeld in de ochtend instellen op kouder licht, zodat je melatonineproductie stopt en je energiepeil en productiviteit stijgt.

Omgevingssensor
Naast lichttemperatuur is lichtsterkte een belangrijke factor voor productiviteit. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp beschikt over een omgevingslichtsensor die het licht in zijn omgeving meet en daar automatisch de lichtsterkte op aanpast. Zo zal de lamp zijn lichtsterkte automatisch verhogen zodra het donkerder wordt. De benodigde lichtsterkte is ook afhankelijk van wat je doet. Immers, werken achter een computer vereist een lagere lichtintensiteit dan wanneer je aan het lezen bent. Naast bediening via de app, kan de lamp ook handmatig worden bediend via een touch sensitief bedieningspaneel op de voet. Hierbij kan men kiezen voor handmatige instelling van lichtsterkte en –temperatuur of uit een aantal vooraf ingestelde instellingen.

Hoogwaardig design
De Leitz Style Smart LED Desk Lamp is niet alleen slim, ook over zijn design is goed nagedacht. Zo bestaat de voet uit robuust zink, gecombineerd met soft brush aluminium armen in een van de vijf chique Stylekleuren. Dankzij drie hoogwaardige, flexibele scharnieren is de lamp vast te zetten in elke gewenste positie. Bovendien bevat de voet een geïntegreerde USB-poort om je smartphone of tablet mee op te laden.
 
Adviesprijs Leitz Style Smart LED Desk Lamp: € 299,00 (incl. BTW), onder andere verkrijgbaar via Coolblue.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?