Met nieuws van o.a.
partners

Elektrisch rijden in eigen tuin

elektrische zitmaaier

Om het gebruik van fossiele brandstoffen bij tuinonderhoud terug te dringen, komt Husqvarna met de revolutionaire, elektrische Rider R200iX. Deze muisstille zitmaaier laadt je op net als een elektrische auto. De actieradius is 4 km en met een maximale maaibreedte 103 cm komt dat neer op 4.000 m2 gazon maaien. Revolutionair is dat Husqvarna geen benzinemodel als basis heeft genomen, maar de Rider compleet nieuw heeft ontworpen. Daardoor is er sprake van optimale prestaties en gebruiksgemak.

Volledig geautomatiseerd
De nieuwe R200iX heeft volledig geautomatiseerde functies zoals dynamisch maaien. Daarmee wordt het energieverbruik automatisch aan de lengte van het gras aangepast. Dit zorgt voor strakke maairesultaten en een flinke energiebesparing zodat de accu zeer efficiënt wordt gebruikt. Een digitaal bedieningspaneel begeleid je tijdens het rijden. Dankzij de geavanceerde stuurinrichting en het maaidek aan de voorzijde is het zeer eenvoudig manoeuvreren. De Rider heeft een draaicirkel van 40 cm. Je kunt dus scherpe bochten maken en strak maaien langs bomen, struiken en andere plekken die moeilijk bereikbaar zijn en waar je anders handmatig moet maaien. De R200iX biedt ook ruimte voor een tweede accu waardoor de maaicapaciteit voldoende is voor een gazon van 8.000 m2. Via de Husqvarna Connect app op je telefoon heb je altijd alle gegevens bij de hand. Van de resterende accutijd tot gebruiksaanwijzing en probleemoplossingen.

Multifunctioneel
De nieuwe Rider is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt er behalve een maaidek ook andere accessoires op bevestigen zoals een veegborstel of aanhangwagen. Die is ideaal voor het transporteren van bijvoorbeeld gesnoeide takken, brandhout, bladeren, tuingereedschap of andere voorwerpen. Omdat de elektrische Rider geen schadelijke gassen uitstoot kun je ‘m ook veilig gebruiken in grote schuren of loodsen.

De Husqvarna Rider 200iX is verkrijgbaar vanaf € 7.185,00. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.com

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?