Met nieuws van o.a.
partners

Een gezonde omgeving dankzij de Hama CO₂-meter

Hama CO₂-meter

Het regelmatig ventileren van een huis of kamer is één van de belangrijkste acties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar iedereen kent ook de vervelende discussies die daaruit voortvloeien. Zodra het raam wordt opengezet – thuis, op kantoor, op school, bij de kapper of in de wachtkamer bij de dokter – beginnen mensen te klagen: het is te koud, het raam wordt te vaak of te lang opengezet, het tocht, het is niet nodig,…

Met de luchtkwaliteitsmeter ‘Safe’ van Hama kunnen dergelijke discussies vermeden worden. Het geeft niet alleen informatie over de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer, maar ook over de concentratie kooldioxide (CO₂) in de lucht die het virus zouden kunnen bevatten. Hou je de concentratie CO₂ in de ruimte onder de 900 ppm, dan is er een goede luchtverversing en is de kans kleiner dat virusdeeltjes zich opstapelen in de binnenlucht (aerosolen). Bij een hogere gemeten waarde is het raadzaam om de ruimte te ventileren. Verder is een slechte luchtkwaliteit ook vaak de oorzaak van hoofdpijn, gebrek aan concentratie en vermoeidheid.

Het meetapparaat, dat ongeveer even groot is als een handpalm, is uitgerust met een betrouwbare NDIR-sensor. Hierdoor is de ‘Safe’ luchtkwaliteitsmeter een goede manier om de lucht in de kamer te controleren. Een stoplichtsysteem geeft in één oogopslag informatie over de luchtkwaliteit. Als de indicator van groen (goed) naar geel (normaal) en uiteindelijk naar rood (slecht) gaat, dan is het tijd om te ventileren. Het apparaat geeft dan ook een waarschuwingssignaal. Dankzij de geïntegreerde batterij, die ongeveer 3,5 uur meegaat en via micro-USB wordt opgeladen, kan het apparaat overal gebruikt worden.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?