Met nieuws van o.a.
partners

Comfortabel thuiswerken in coronatijd doe je zo

collov-home-design-UUsQk_9bdR8-unsplash

Thuiswerken is in coronatijd de nieuwe norm. Ondanks dat het nog steeds best druk is op straat, werken er wel steeds meer mensen thuis. Samen met het gezin, laptop op de keukentafel en het koffiezetapparaat dat overuren draait. Echt comfortabel is het niet. Maar dat kan het wel zijn!

In dit artikel geef ik je een checklist om je thuiswerkplek in te richten, vertel ik je hoe je comfortabel thuis kan werken in coronatijd en hoe je je lichaam ook nog gezond houdt!

Kantoorinrichting voor thuiswerkers

Je kantoorinrichting is extra belangrijk als je thuis werkt. Werken aan de keukentafel kan even werken, maar na een jaar wordt het tijd voor een goed kantoor met de juiste inrichting. Je wil natuurlijk niet afgeleid worden door allemaal dingetjes die om je heen staan. Daarom moet je extra aandacht aan de inrichting geven.

Tegenwoordig heb je veel bureaus voor je thuiswerkplek. Een bureau is extra belangrijk omdat dit bijdraagt aan de gezondheid en fitheid van je lichaam. Een bureau wat je in hoogte kan instellen is het beste voor je lichaam omdat een dergelijk bureau helemaal persoonlijk in te stellen is. Ben je wat groter? Of ben je wat kleiner? Stel het bureau in op de juiste hoogte voor de juiste houding van je rug, hoofd en armen.

Naast bureaus voor je thuiswerkplek heb je ook veel bureaustoelen voor je thuiswerkplek. Ook de juiste bureaustoel is erg belangrijk. Kies voor een ergonomische stoel die in hoogte te verstellen is en in de graden te verstellen is. Dan bedoel ik niet de hitte, maar hoek waar de stoel in staat. Rechtop zitten is een must, maar je knieën ondersteunen is voor iedereen anders. Bij lange benen kan je dan de stoel wat naar achter laten leunen en als je wat kleiner bent, zet je de rugleuning wat naar voren. Veel bureaustoelen hebben daarnaast een ergonomische vorm zodat je rug goed ondersteund wordt. Dit kan je zien aan de vorm van de rugleuning. Als hier een bult in zit, waar je net met je onderrug komt, zal je minder last krijgen van je onderrug en dus gezonder blijven!

Accessoires thuiskantoor

Naast een gezonde en veilige werkplek, wil je natuurlijk ook een gezellige werkplek. Een witte muur met een prikbord is niet heel motiverend, maar een druk bureau met plantjes en poppetjes werkt erg afleidend. Zoek daarom een goede balans tussen gezelligheid en afleiding. Zet bijvoorbeeld een klein vetplantje op je bureau maar vermijd poppetjes en veel foto’s. Eén foto van je gezin is geen probleem, maar een heel fotoalbum is zeker af te raden!

Checklist voor je thuiswerkplek inrichting

Natuurlijk is het logisch dat een goed bureau, goede bureaustoel en een paar accessoires belangrijk zijn in je thuiskantoor. Maar er zijn nog een paar dingen die je zeker moet hebben in je thuiswerkplek. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

        Goede belichting om je werk goed te kunnen zien. Kies voor wit licht om de beste kleurweergave te krijgen!

        Notitieblok met ergonomische pen om ook goed te zorgen voor je hand.

        Computerstandaard om je computer op een betere hoogte te zetten. Dit is beter voor je nek en hoofd!

        En natuurlijk een kast om alle belangrijke documenten goed en overzichtelijk op te bergen!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?