Met nieuws van o.a.
partners

Overstappen andere zorgverzekering? Hier moet je op letten!

zorgverzekeringvergelijken

Het duurt niet lang meer. Uiterlijk 12 november maken de zorgverzekeringen namelijk hun premies voor 2020 bekend. Dat betekent dat ook de tijd van het vergelijken van zorgverzekeringen weer is aangebroken. Maar waar moet je op letten als je wilt overstappen?

De zorgpremie gaat ook volgend jaar weer omhoog. Niet alleen verwacht het kabinet een stijging van de premie met ruim drie euro per maand, ook de korting op de collectieve zorgverzekering gaat omlaag. Dit betekent dat iemand met een zorgverzekering afgesloten via de werkgever, vakbond of vereniging straks minder voordelen heeft. Het verschil tussen een gewone polis en de collectieve zorgpolis wordt hierdoor kleiner. Reden te meer om te kijken of je zorgverzekering goedkoper kan.

Eigen risico gelijk

Aangezien een groot deel van de Nederlanders verzekerd is via een collectieve zorgverzekering, gaan veel mensen dit merken. Er is echter ook goed nieuws te melden. Zo wordt de basisverzekering uitgebreid, gaat de zorgtoeslag omhoog en blijft het eigen risico met een bedrag van 385 euro gelijk. Maar de verwachting is ook, dat de aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld de tandarts minder uitgebreid worden. Hierdoor wordt de keuze voor de juiste zorgverzekering nog iets lastiger.

Premies en dekkingen verschillen

Al deze veranderingen maken een overstap naar een andere zorgverzekering interessant. Steeds meer mensen kiezen daarom jaarlijks voor een overstap. Zo betalen zij altijd de laagste premie. Het kan daarom geen kwaad om eens goed te kijken naar alle mogelijkheden, ook als je vindt dat je bij jouw verzekering goed zit. De premies en dekkingen van verzekeraars kunnen onderling erg verschillen en veranderen ieder jaar. Misschien is er een andere verzekering die beter aansluit bij jouw situatie, en daarnaast ook nog eens goedkoper is. Want wat het afgelopen jaar voor jou de beste keuze was, hoeft dat dit jaar niet te zijn.

Overstappen is vaak eenvoudig

Veel mensen denken dat overstappen naar een andere zorgverzekering een ingewikkelde en tijdrovende klus is. Het tegendeel is echter waar. Je moet alleen aan een paar dingen denken. Vergeet bijvoorbeeld vooral niet je oude zorgverzekering voor 1 januari 2020 stop te zetten. Onderzoek daarnaast goed welke zorg je echt nodig hebt, of het voor jou aantrekkelijk is om jouw eigen risico te verhogen en welke mogelijkheden daarvoor zijn. Deze vergelijkingssite kan je hier goed bij helpen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?