Met nieuws van o.a.
partners

Nederlandse startup introduceert slim mondkapje

dawody

Vanaf gisteren rijden treinen, bussen, metro’s en trams weer volgens de normale dienstregeling. Reizigers in het openbaar vervoer worden verplicht om mondkapjes te dragen, maar dit mogen geen medische mondkapjes zijn. Het dragen van mondkapjes moet vooral voorkomen dat dragers van het coronavirus anderen besmetten. Startup DAWODY introduceert herbruikbare mondkapjes met een unieke hydrofobische technologie wat ervoor zorgt dat het vochtafstotend is.

De Haagse ondernemer Safa Dawody werkt al maanden aan unieke mondkapjes om voorgoed een oplossing te bieden voor het chronische tekort aan mondkapjes. Volgens Dawody ligt het probleem bij het ontbreken van de technologie die hergebruik mogelijk maakt. “Mijn bedrijf in Science Fashion biedt mondkapjes die wel herbruikbaar zijn. Een herbruikbaar mondkapje van DAWODY kan meer dan 30 wegwerpkapjes vervangen en heeft een antimicrobieel reductiepercentage van 99.99%. De DAWODY Corona editie is tot leven gekomen om levens te redden en gebruik van mondkapjes veiliger te maken”, aldus Dawody.

De technologie achter de mondkapjes
Het mondkapje van DAWODY heeft hydrofobische technologie geïntegreerd. Het mondkapje is hierdoor vloeistof afstotend en voorkomt infiltratie van vloeistofdeeltjes in het mondkapje, die van buitenaf vrij kunnen komen via hoesten of niezen. In het mondkapje is de meest geavanceerde antivirale technologie geïntegreerd met unieke Smart Release Technologie.

Science Fashion
Om het tijdperk van Science Fashion in te luiden zijn er winacties gestart. Bovendien is er een DAWODY Corona Challenge tot stand gekomen. Het is hierbij de bedoeling dat deelnemers hun favoriete drankje over het mondkapje gieten en hier een video van maken. De leukste beelden worden vervolgens gedeeld op de social media kanalen van DAWODY.

Zie de promotievideo van de DAWODY Corona editie, opgenomen in Den Haag tijdens de eerste dagen van de intelligente lockdown.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?