Met nieuws van o.a.
partners

Met overlijdensrisicoverzekering zorgen voor de ander

orv

Je staat niet stil bij het nut van een overlijdensrisicoverzekering als je nog jong bent

Als je jong bent denk je niet aan de hypotheek die je later zult hebben, of een mogelijke overlijdensrisicoverzekering hypotheek die je daarbij af kunt sluiten. Je bent onoverwinnelijk en hebt het eeuwige leven, net als je ouders, broers en zusjes. Je groeit op en krijgt vaak ook helemaal niet mee hoe het gezin er financieel voor staat. Je ouders willen je immers een onbezorgde jeugd geven.

Volwassen worden en omgaan met de dood en de financiële gevolgen

Totdat er in de familie iemand sterft, is er ook geen vuiltje aan de lucht. Daarna wordt alles anders. Los van het intense verdriet en gemis dat je dan in de familie ervaart, merk je vaak voor het eerst iets van financiële kwesties. Er moet een begrafenis geregeld worden en misschien is er een testament. Pas dan krijg je wellicht voor het eerst te maken met een overlijdensrisicoverzekering die uitgekeerd gaat worden. Vaak is dit – ondanks het immense verdriet – wel een redding, want je weet van te voren niet wanneer je dood zult gaan, dus je weet ook niet welke schulden je achter laat voor je gezin of familie.

Met een overlijdensrisicoverzekering op jouw manier zorgen voor de ander

Je wilt liever niet aan je eigen dood denken. Je kunt de gedachte aan dat je er ooit niet meer zult zijn dan wel een tijdje wegstoppen, maar vermijden kan je de dood uiteindelijk niet. En dus kun je beter vroeger dan later een moment nemen om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Als je er vroeg mee begint, kost het namelijk amper wat. En ook al ben je als je jong bent niet bezig met een huis, partner of het feit dat je kinderen wilt ja of nee, het bespaart je omgeving een hoop financiële ellende als er een spaarpotje is.

Voorbeeld en verdere informatie over een overlijdensrisicoverzekering bekijken

Voor de opbouw van dit spaarpotje kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Je weet wat je gegarandeerd achterlaat voor je nabestaanden als je ervoor kiest om er een af te sluiten. Dat is een geruststelling en ergens toch ook wel weer een prettige gedachte.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?