Met nieuws van o.a.
partners

Meet en volg je gezondheid eenvoudig met de uitgebreide Health Monitor-app

samsung health app

Samsung kondigt vandaag aan dat de Samsung Health Monitor-app binnenkort beschikbaar is in Nederland. Deze app helpt je je gezondheid te monitoren en moedigt je aan om je doelen te bereiken. Samsung Galaxy Watch3- en Galaxy Watch Active2-gebruikers kunnen binnenkort ook bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uitvoeren via de Samsung Health Monitor-app. Zo ben je altijd op de hoogte van je gezondheid, waar en wanneer je dat wilt.

Bloeddrukmetingen

Een hoge bloeddruk wordt vaak in verband gebracht met hersen-, nier- en hartaandoeningen en als het niet wordt behandeld, kan dit leiden tot een beroerte en hartaandoeningen. Samsung Galaxy-smartwatches kunnen de bloeddruk nu meten via de Samsung Health Monitor-app, waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun gezondheid en weten wanneer zij aan de bel moeten trekken. Zodra de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 is gekalibreerd met een traditionele bloeddrukmanchet, tik je op ‘meten’ om je bloeddruk af te lezen.  Het apparaat meet je bloeddruk door middel van polsgolfanalyse, die wordt bijgehouden met de hartslagmonitorsensoren. Het programma analyseert vervolgens de relatie tussen de kalibratiewaarde en de bloeddrukverandering om de bloeddruk te bepalen.

 

Elektrocardiogrambewaking
Geschat wordt dat ongeveer 33,5 miljoen mensen wereldwijd worden getroffen door atriumfibrilleren (AFib), een veel voorkomende vorm van hartritmestoornissen. AFib is vaak de oorzaak van hartcomplicaties, waaronder bloedstolsels, hartfalen en beroertes. De elektrocardiogramfunctie van de Samsung Health Monitor-app werkt door de elektrische activiteit van het hart te analyseren via een sensor op de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2. Je opent hiervoor de Samsung Health Monitor-app als je rustig zit en zorgt ervoor dat het horloge stevig om je pols zit. Je legt vervolgens je onderarm op een plat oppervlak en plaatst een vingertop van de andere hand gedurende 30 seconden lichtjes op de bovenste knop van de smartwatch. De app meet dan je hartslag en -ritme, die worden geclassificeerd als een sinusritme (een normale, regelmatige hartslag) of AFib (wanneer het hart onregelmatig klopt).

Beschikbaarheid
Om bloeddruk- en elektrocardiogrammetingen uit te voeren, installeer je de Samsung Health Monitor-app op zowel de Galaxy Watch3 of Galaxy Watch Active2 als je Galaxy-smartphone. De Samsung Health Monitor-app wordt automatisch geïnstalleerd als gebruikers hun Galaxy-smartwatch updaten naar de nieuwste versie via de Galaxy Wearable-app. De smartwatch-app opent dan een link naar de downloadpagina van de smartphone-app in de Galaxy Store.

De update van de Samsung Health Monitor-app is vanaf 22 februari in Nederland beschikbaar op de Galaxy Watch3 en Galaxy Watch Active2.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?