Met nieuws van o.a.
partners

Essity lanceert digitale oplossing voor incontinentiezorg

incontinentiezorg

Wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, tevens moederbedrijf van TENA, lanceert TENA SmartCare Change IndicatorTM, een nieuwe en herbruikbare digitale sensor voor verbeterde incontinentiezorg. De sensor is vanaf 2021 beschikbaar op de Nederlandse markt, voor zowel professionele zorgverleners als mantelzorgers.

TENA SmartCare Change IndicatorTM wordt bevestigd op de buitenkant van een TENA-incontinentieproduct waarna familieleden of zorgprofessionals een melding krijgen wanneer iemand verschoond moet worden. Als het incontinentieproduct verschoond is, kan de sensor eenvoudig op een nieuw product bevestigd worden.

Geen onnodige controles

Gebruik van de sensor betekent geen onnodige controlemomenten meer en dus een betere nachtrust voor de cliënt. Doordat de juiste acties op het juiste moment uitgevoerd worden, draagt TENA SmartCare Change IndicatorTM niet alleen bij aan een verbeterd gevoel van welzijn en een betere hygiëne, ook garandeert het zo een optimaal gebruik van incontinentieproducten.

“Wereldwijd hebben meer dan 400 miljoen mensen te maken met een vorm van incontinentie. TENA SmartCare Change IndicatorTM is een innovatief en duurzaam product dat meer persoonlijke incontinentiezorg mogelijk maakt en dat is een heel groot voordeel voor de zorgvrager, de zorgverlener en de samenleving”, vertelt Ulrika Kolsrud, President Health and Medical Solutions bij Essity.

Taboedoorbrekend

Essity wil barrières doorbreken en het stigma dat nog steeds rust op incontinentie uit de wereld helpen, zodat mensen met incontinentie toch maximaal van het leven kunnen genieten. Met het merk TENA is Essity wereldwijd marktleider voor incontinentieproducten. De digitale oplossingen die TENA ontwikkelt, vormen een meerwaarde voor de gebruiker, de zorgverlener en de samenleving.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?