Met nieuws van o.a.
partners

Al het goede van gember

Biotona Ginger

Gember (Zingiber officinale) is één van de tien meest gebruikte specerijen ter wereld. Deze geurige wortel is niet alleen een heerlijke smaakmaker, maar is ook goed voor je gezondheid! Al eeuwen wordt gember ingezet in de Ayurvedische geneeskunde. Ook in het Westen erkennen steeds meer wetenschappers de goede eigenschappen van gember. De rijkdom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren levert een scala aan gezondheidsvoordelen. Gember is goed voor de spijsvertering, houdt je vitaal, werkt pijnstillend en is een ontstekingremmer. Geniet dus volop van al het goede van gember!

Natuurlijke ibuprofen
Verscheidene bestanddelen uit gember – waaronder gingerolen, shogaolen, paradolen en zingerone -hebben ontstekingsremmende eigenschappen die te vergelijken zijn met de werking van ibuprofen. Gember remt namelijk de aanmaak van stoffen die ervoor zorgen dat een ontsteking blijft bestaan. Vooral ontstekingen van de gewrichten, zoals artritis, kunnen zo verholpen worden.

Misselijkheid
Inmiddels hebben wel meer dan honderd klinische studies de werking van gember tegen misselijkheid aangetoond, zonder enige bijwerkingen. Dit is te danken aan de actieve stof gingerol. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen, tegen reis- en zeeziekte en zelfs bij opkomende misselijkheid en braken na narcose of na chemotherapie. Gember wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als remedie tegen misselijkheid aanbevolen.

Maagzuur
Gember verbetert de spijsvertering door de aanmaak van speeksel en spijsverteringsenzymen te stimuleren. Tevens wordt het maagzuur geneutraliseerd en ontspannen de spieren van de slokdarm dankzij de specifieke stoffen die gember bevat. Zo kan gember verlichtend werken bij bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Menstruatiepijn
In China maken vrouwen al duizenden jaren gebruik van gember om pijnklachten voor en tijdens de menstruatie te verlichten. Ook pijn als gevolg van artrose en gewrichtspijnen kan verminderen door het gebruik van gember.

Hart en bloedvaten
De kans op hart- en vaatziekten neemt af bij het dagelijks gebruik van gember. Het verbetert de bloedsomloop en het transport van voedingsstoffen en (fyto) nutriënten in de bloedbaan. Daarnaast vergemakkelijkt gember eveneens de afgifte van voedingsstoffen en (fyto)nutriënten aan onze lichaamscellen.

Topkwaliteit van Biotona
De gemberwortels voor Biotona Bio Ginger Raw worden 100% biologisch gekweekt en direct na de oogst gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse wortel. Het gecontroleerde droogproces (maximaal 45°C) zorgt ervoor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven. Biotona Bio Ginger Raw is afkomstig uit Peru. Deze is nog intenser en aromatischer van smaak dan de meer gangbare gember uit India.

Gebruik
Biotona Bio Ginger Raw kun je toevoegen aan (oosterse) gerechten, maar is ook prima te verwerken in je smoothie of shake.
Een dagelijkse inname van 500-2000 mg is voldoende om van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten. Een theelepel bevat ± 2000-3000 gram.

Consumentenadviesprijs: Biotona Bio Ginger Raw € 12,89 (200 gram)

 

Dit product is te koop bij:


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?