Met nieuws van o.a.
partners

vly, gezond en smaakvol melk alternatief

Vly

vly smaakt niet alleen goed, het is voedzaam en écht duurzaam. vly is geen haver, geen soja maar gemaakt van gele spliterwten. Het zit boordevol eiwitten en bevat weinig suikers. vly is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Sinds de start in 2018 in Berlijn streeft vly met haar drie oprichters Moritz Braunwarth, Nicolas Hartmann en Niklas Katter naar een gezond, lekker en duurzaam melk alternatief. In Duitsland ligt vly al in meer dan 8000 supermarkten, en nu dus ook in de Nederlandse supermarkt.

vly Barista is melk voor in je cappuccino met de laagste hoeveelheid suiker: het bevat 2-3 keer minder suiker dan haver, soja, of koemelk.

Er is jarenlang onderzoek en ontwikkeling gedaan om producten te ontwikkelen die niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam: boordevol eiwitten en met een laag suikergehalte. Zodat het een echte vervanger is van dierlijk eiwit, zo bevat de ongezoete versie 2,5g eiwit per 100ml.

Plantaardige proteine shake

Samen met Tony Chocolonely heeft vly een plantaardige protein on the go drink ontwikkeld. Gemaakt van de hazelnoten van Tony Chocolonely en natuurlijk gezoet met dadels (lees chocolade melk smaak).

“We wilden een product ontwikkelen dat niet alleen goed smaakt, maar ook supergezond is en het lichaam voorziet van belangrijke voedingsstoffen zodat het een volwaardig alternatief is. Om mensen te overtuigen en dus de eiwittransitie echt te kunnen versnellen, moet de smaak kloppen. Erwten zijn een lastige ‘nut to crack’, maar na vier jaar ontwikkeling hebben we een hele romige en zachte smaak bereikt. De neutrale smaak overheerst je koffie of gerecht niet maar ondersteunt het, precies zoals koemelk zou doen” zegt medeoprichter Nicolas Hartmann

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?