Met nieuws van o.a.
partners

Tomatensap 2.0 met pit

tabasco-goes-tomato

Sinds kort kan Nederland genieten van de allereerste Tabasco Spicy Tomato Drink. Deze nieuwe drank op basis tomatensap met de befaamde Tabasco pepersaus is gezond, lekker en gemakkelijk. De originele onmiskenbare smaak van de pepersaus geeft het tomatensap precies de juiste ‘spice’ voor een hartig drankje of als basis voor een cocktail. De nieuwe drank komt in twee versies, een wat gematigde variant ‘mildly seasoned’ en een ‘extra spicy’ voor de die-hard fans van pittig.

Gezond
De Tabasco Spicy Tomato Drinks zijn vrij van conserveringsmiddelen, bevatten geen alcohol, zijn laag in calorische waarde (19kcal/100ml) en geschikt voor vegetariërs. Zowel tomatensap als pepersaus hebben vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat tomatensap lycopeen, een helder rood pigment, dat fungeert als een krachtige antioxidant en beschermt tegen diverse chronische ziektes. Tabasco pepersaus is een natuurproduct zonder kunstmatige toevoegingen. De capsaïcine in de pepers heeft een antibacteriële werking: het werkt pijnstillend, verlicht jeuk en zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt. Er wordt zelfs gezegd dat het endorfines vrijmaakt, dus het zou ook positief op je geluksgevoel kunnen werken!

Lekker
De meesten doen het al automatisch, wat kruiden en Tabasco toevoegen om een tomatensap op te peppen. De Tabasco Spicy Tomato Drinks zijn kant en klaar en in de juiste verhouding voorzien van een beetje zout, peper, citroen, worcestersaus en Tabasco pepersaus. Een hartige alcoholvrije drank die je met een scheut wodka zo omtovert tot een heerlijke Bloody Mary cocktail.

Gemakkelijk
De Tabasco Spicy Tomato Drinks kan je zo uit de fles in een glas serveren. Het is een ideale basis voor een groente smoothie. Met wat ijs en een stronkje celery, wordt het een feestelijke alcoholvrije cocktail, ook wel Bloody Shame genoemd. In een handomdraai maak je allerlei variaties van de beroemde Bloody Mary: Bloody Bishop (met sherry), Bloody Geisha (met sake), Bloody Maria (met Tequila), Brown Mary (met whisky), Bloody Pirate (met bruine rum) of Ruddy Mary of Red Snapper (met gin).

Weetje
Tabasco® pepersaus bestaat al meer dan 150 jaar en wordt nog steeds volgens het traditionele recept van pepers, zout en azijn gemaakt. Dankzij de populariteit van de Bloody Mary in Parijse cocktailbars werd Tabasco eind 19e eeuw voor het eerst naar Europa geëxporteerd. Inmiddels wordt het pittige flesje in 195 landen en gebieden verkocht.

Tabasco Spicy Tomato Drinks zijn verkrijgbaar (in 0,75l glazen fles) in de supermarkt en vanaf 1 juli as in de webshop https://countrystore.tabasco.eu/
Consumenten adviesprijs: € 3,49

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?