Geitenlamsvlees begint in Nederland langzaam zijn opmars te maken. Wat niet gek is als je bedenkt dat het smaakvol, voedzaam en eenvoudig te bereiden is. Ook ben je maatschappelijk verantwoord bezig, prikkelt het de culinaire creativiteit en is het afkomstig uit eigen land. Culinair recensent Wouter Klootwijk loopt voor en is lovend over deze trend in zijn uitzendingen en columns. Reden genoeg om je eens te laten verrassen door deze ongebruikelijke, maar voortreffelijke vlees variatie en de trend in 2013 door te zetten.
Geitenlamsvlees wordt wereldwijd, bij uitstek in mediterrane landen, al jaren beschouwd als een ware delicatesse. Culinaire liefhebbers lopen er mee weg en beschrijven de smaak als uniek, vol en romig, ietwat zoetig, milder dan we denken maar nergens opdringerig. Het vlees bevat een zeer laag vet- en cholesterolgehalte en een overvloed aan eiwitten, ijzer en kalium. Dit alles maakt het een geweldige aanvulling in een bewust en evenwichtig voedingspatroon of dieetplan.
Met een groeiende populariteit aan geitenkaas en -melk groeien geitenboerderijen in omvang. De geiten werpen jongen en produceren melk, maar de bokjes worden al snel overbodig op de boerderij. Zij gaan veelal op transport naar het zuiden van Europa om daar vervolgens als delicatesse geserveerd te worden. Maar waarom laten we de bokjes zo lang op transport gaan en boeren inleveren terwijl we in eigen land ook van dit culinair hoogstaand vlees en al zijn voordelen kunnen genieten. Aan de bok dus!
Als u besluit de gok eens te wagen, kunt u kwalitatief en maatschappelijk verantwoord geitenlamsvlees kopen bij www.webpoelier.nl. Ook zijn de producten te verkrijgen in de grotere Sligro vestigingen. Nog niet overtuigd, maar wel geïnteresseerd? Raadpleeg dan de website www.geitenlamsvlees.nl voor meer informatie.