Met nieuws van o.a.
partners

Oma’s Soep – Week tegen Eenzaamheid

Omas Soep

Op 1 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid brengen
studenten samen met Bekende Nederlanders Oma’s Soep rond bij ouderen. Oma Nettie kookt hiervoor samen met een bekende tv-chef een speciale soep op het terras van Brasserie Nel. Vervolgens brengen BN’ers en studenten de soep samen met wat leuke verassingen langs bij ouderen. Ook in Utrecht, Groningen, Rotterdam en Leiden brengen op hetzelfde moment studenten soep rond bij ouderen. Door de coronacrisis kunnen zij namelijk niet samenkomen op de gebruikelijke kookdagen georganiseerd door Oma’s Soep.

Soep aan Huis
Normaliter organiseert Oma’s Soep dagelijks kookdagen met ouderen en vrijwilligers (veelal studenten) om eenzaamheid te bestrijden. Oma’s Soep is daarnaast ook te koop in de supermarkt. Met de omzet van de soepverkoop worden kookdagen en activiteiten met ouderen gefinancierd. Omdat de ouderen niet samen kunnen komen door de coronacrisis, brachten studenten de afgelopen maanden Soep aan Huis in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Rotterdam. Het helpen van eenzame ouderen is nu belangrijker dan ooit, omdat zij door de maatregelen extra worden getroffen. Naast de soep brengen zij een persoonlijke boodschap en hun telefoonnummer om contact te houden.

Week tegen Eenzaamheid
1 Oktober wordt een bijzondere Soep aan Huis-dag. Op het terras van Brasserie Nel, op het Amstelveld in Amsterdam, kookt een bekende TV-chef een speciale soep. Vervolgens brengen studenten en BN’ers de soep per fiets rond bij ouderen in de stad. Onder andere Sander Lantinga, Edo Brunner, Isa Hoes, Danny Froger, Dyantha Brooks, Rene Watzema, Bridget Maasland en Christiaan Kuyvenhoven springen op de fiets. Naast Amsterdam, wordt er tegelijkertijd ook landelijk soep bezorgd in andere steden in Nederland (Rotterdam, Utrecht, Leiden en Groningen).

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?