Voor de categorie jong rosékalfsvlees heeft VanDrie Group een nieuw vleesconcept ontwikkeld onder de naam Vitender. Met dit concept gaat VanDrie Group het jong rosévlees wereldwijd onder de aandacht brengen bij klanten.
Onderscheidende structuur
Het verstrekken van vezelrijke voeding aan de kalveren en de optimale zorg voor de dieren komen tot uiting in de kwaliteit van het kalfsvlees. De voeding van de kalveren bestaat voornamelijk uit veelzijdig ruwvoeder. Hierdoor heeft het vlees een onderscheidende structuur ten opzichte van het reguliere kalfsvlees. De kalveren worden gehouden in groepshuisvesting in ruime, frisse stallen. De karakteristieke smaak van jong rosé kalfsvlees (maximaal 8 maanden oud) is herkenbaar. Vitender heeft een lichte bite en is mager. Het zuivere natuurproduct kalfsvlees is gemakkelijk te bereiden en past uitstekend in zowel de nationale als de internationale keuken.
Vier kalfsvleesconcepten
VanDrie Group heeft nu vier kalfsvleesconcepten, te weten: VanDrie Controlled Quality Veal (kalfsvlees), Peter’s Farm (kalfsvlees van kalveren in grote kuddes), Friander (rosévlees) en Vitender (jong rosévlees).