Met nieuws van o.a.
partners

Diepvriesmerk introduceert frozen vleesvervangers voor alle huishoudens

green-cuisine-iglo

Iglo lanceert een nieuwe reeks van vijf vega(n) producten onder de naam Green Cuisine. Met deze introductie zet Iglo een nieuwe standaard voor het assortiment vleesvervangers in het diepvriesschap. Green Cuisine bestaat uit vijf producten; een burger, balletjes en vegetarisch gehakt gemaakt op basis van erwten-eiwit. Voor de echte veggielovers zijn er ook falafel en veggie sticks. Met het nieuwe assortiment van Green Cuisine geeft Iglo antwoord op de groeiende behoefte aan plantaardige voeding én alternatieven voor vlees met een goede smaak.

In Nederland is de verkoop van vleesvervangers het afgelopen jaar met 30% gestegen*. Iglo maakt met Green Cuisine plantaardige maaltijd componenten voor een grote groep consumenten beschikbaar. Mensen die minder vlees zouden willen eten, maar (nog) niet goed weten hoe ze dan toch een lekkere, niet te ingewikkelde maaltijd voor het hele huishouden op tafel kunnen zetten.

Powered by plants
Alle vijf Iglo Green Cuisine producten zijn veganistisch. De burgers, balletjes en het vegetarisch gehakt zijn gemaakt op basis van erwteneiwitten. Dit is de perfecte vervanger voor mensen die een vleesvervanger willen eten die lijkt op en smaakt zoals vlees, en ook voor mensen die geen soja of tarwe-eiwit kunnen of willen eten. Daarnaast zorgt erwtenproteïne voor een natuurlijke bron aan vezels

Soja kan negatieve effecten als ontbossing en daarmee een mindere biodiversiteit met zich meebrengen en is daardoor een minder duurzaam ingrediënt. Voor de echte veggielovers is er ook falafel gemaakt van kikkererwten en veggie sticks gemaakt op basis van groenten als mais, doperwten en wortel.

Duurzaam
Iglo heeft niet alleen oog voor de consument; maar ook voor het milieu. De nieuwe range van het merk is volledig gericht op de groeiende vraag naar duurzame producten en productie. Er is ongeveer 14 keer meer water nodig om 1 kilo rundvlees te produceren in vergelijking met 1 kilo droge erwten. Met het gedeeltelijk vervangen van vlees- en zuivelproducten door plantaardig voedsel, kan voedsel gerelateerde emissies tot 30% verminderen. Om onnodig ver transport te voorkomen, gebruikt Iglo alleen erwten die geteeld worden in de EU. In vergelijking met soja vindt er voor het gebruik van erwten geen ontbossing plaats, dus is deze eiwitbron een duurzamer alternatief.

Verkrijgbaarheid en houdbaarheid
Iglo Green Cuisine is verkrijgbaar naast de reguliere Iglo producten in het diepvriesschap. Het gebruik van diepvriesproducten aan zich kent veel voordelen: het invriezen van veel producten zorgt voor een langere houdbaarheid en sluit de voedingsstoffen in. Iglo Green Cuisine is vanaf week 10 verkrijgbaar bij Albert Heijn, waarna de andere grote supermarkten volgen.

De producten kunnen zowel in de pan als in de oven worden bereid. Het vegetarisch gehakt en de veggiesticks zijn in 7 minuten klaar. Bij de overige producten bedraagt de bereidingstijd ongeveer 15 minuten.

Consumenten adviesprijzen
€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarische Burgers 2 stuks 200 gram
€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarisch Gehakt 200 gram
€3,49 Iglo Green Cuisine Vegetarische Balletjes 12 stuks 240 gram
€4,29 Iglo Green Cuisine Falafel 30 stuks 450 gram
€2,79 Iglo Green Cuisine Veggie Fingers 10 stuks 284 gram

Dit product is o.a. te koop bij:


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?