Na een succesvolle introductie van het concept Veluws wild in 2011, kiest PLUS nu als eerste supermarkt in Nederland voor 100 procent wild uit eigen land. Nieuw in het assortiment zijn Hollandse Hazenbout en de specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn. Vanaf maandag 19 november ligt het wildassortiment in alle PLUS supermarkten.
Nederlanders zijn wild van wildWild is gewild in Nederland. Zo gewild zelfs, dat 95 procent van het geconsumeerde wild moet worden geïmporteerd. PLUS kiest ervoor om alleen nog maar wild van eigen bodem te verkopen. Want PLUS is overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. Bij het jagen wordt uitgegaan van het principe ‘duurzaam gebruik’ uit de natuur. Het is dus niet zo dat het afschot wordt bepaald door de vraag. Als we het over wild hebben, dan bedoelen we dieren die in de vrije natuur geleefd hebben. Hollandse Hazenbout is echt wild, want de haas heeft zonder kunstmatige omheining geleefd en heeft zelf gezorgd voor zijn voedsel, zonder bijgevoerd te worden. Daarnaast voegt PLUS nu ook de specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn aan het assortiment toe. Officieel geen wild, maar wel afkomstig van Nederlandse boerderijen waar zeer veel aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn.
Iedere dag een feestdag met wildHertenbiefstuk met appel en rozijnen, wildzwijn steak met cranberrysaus, ree met kastanjechampignons. Gerechten die niet misstaan op het kerstmenu. Maar ook op andere dagen is een wildgerecht een goede en gezonde keuze. Wild heeft namelijk niet alleen een hele lekkere, volle smaak, maar bevat bovendien geen kunstmatige toevoegingen, is mager en rijk aan eiwitten.
Streekproducten van Nederlandse bodemPLUS haalt haar producten – indien mogelijk – graag uit de omgeving. Dit geldt niet alleen voor het wildassortiment; onder de productlijn GIJS streekproducten zijn bij PLUS circa 100 streekproducten van Nederlandse bodem exclusief verkrijgbaar.
Veluwse EendenborstfiletVeluwse Hertenbiefstuk Veluwse Ree biefstuk Veluwse Wildzwijn Steak Veluwse Gerookte Eendenborstfilet Veluwse Wild Gourmetschotel Hollandse Hazenbout Limburgse KonijnenboutLimburgs Konijn in delen
Vanaf maandag 19 november verkrijgbaar bij PLUS