Met nieuws van o.a.
partners

Al het wild bij PLUS nu van eigen bodem

Na een succesvolle introductie van het concept Veluws wild in 2011, kiest PLUS nu als eerste supermarkt in Nederland voor 100 procent wild uit eigen land. Nieuw in het assortiment zijn Hollandse Hazenbout en de specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn. Vanaf maandag 19 november ligt het wildassortiment in alle PLUS supermarkten.

Nederlanders zijn wild van wild
Wild is gewild in Nederland. Zo gewild zelfs, dat 95 procent van het geconsumeerde wild moet worden geïmporteerd. PLUS kiest ervoor om alleen nog maar wild van eigen bodem te verkopen. Want PLUS is overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. Bij het jagen wordt uitgegaan van het principe ‘duurzaam gebruik’ uit de natuur. Het is dus niet zo dat het afschot wordt bepaald door de vraag. Als we het over wild hebben, dan bedoelen we dieren die in de vrije natuur geleefd hebben. Hollandse Hazenbout is echt wild, want de haas heeft zonder kunstmatige omheining geleefd en heeft zelf gezorgd voor zijn voedsel, zonder bijgevoerd te worden. Daarnaast voegt PLUS nu ook de specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn aan het assortiment toe. Officieel geen wild, maar wel afkomstig van Nederlandse boerderijen waar zeer veel aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn.

Iedere dag een feestdag met wild
Hertenbiefstuk met appel en rozijnen, wildzwijn steak met cranberrysaus, ree met kastanjechampignons. Gerechten die niet misstaan op het kerstmenu. Maar ook op andere dagen is een wildgerecht een goede en gezonde keuze. Wild heeft namelijk niet alleen een hele lekkere, volle smaak, maar bevat bovendien geen kunstmatige toevoegingen, is mager en rijk aan eiwitten.

Streekproducten van Nederlandse bodem
PLUS haalt haar producten – indien mogelijk – graag uit de omgeving. Dit geldt niet alleen voor het wildassortiment; onder de productlijn GIJS streekproducten zijn bij PLUS circa 100 streekproducten van Nederlandse bodem exclusief verkrijgbaar.

Veluwse Eendenborstfilet
Veluwse Hertenbiefstuk
Veluwse Ree biefstuk
Veluwse Wildzwijn Steak
Veluwse Gerookte Eendenborstfilet
Veluwse Wild Gourmetschotel
Hollandse Hazenbout
Limburgse Konijnenbout
Limburgs Konijn in delen

Vanaf maandag 19 november verkrijgbaar bij PLUS

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?