Met nieuws van o.a.
partners

Apple introduceert aanzienlijk snellere iPad van de achtste generatie

iPadOS 14

Apple heeft de iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft. Met een prijs vanaf $ 329 biedt de populairste en voordeligste iPad ongekend veel waar voor zijn geld, zoals een schitterend 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag.  iPad ligt vanaf vandaag in de winkel.

“We zijn heel blij met deze iPad van de achtste generatie, die niet alleen sneller is maar ook meer mogelijkheden biedt”, zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De nieuwe iPad heeft een prachtig 10,2-inch Retina-display, de supersnelle A12 Bionic-chip, geweldige camera’s en nog heel veel ander moois, dus je krijgt veel waar voor je geld. En dat komt goed uit, aangezien onze klanten juist nu behoefte hebben aan een veelzijdig en snel device waarop ze thuis kunnen werken, huiswerk kunnen maken, kunnen gamen en contact kunnen houden.”

Met de A12 Bionic met Neural Engine is het instapmodel van de iPad-serie sneller dan ooit

iPad van de achtste generatie is er dankzij de A12 Bionic-chip heel veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog. Daardoor is deze nieuwe iPad tot twee keer zo snel als de meest verkochte Windows-laptop, tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet en tot maar liefst zes keer zo snel als de meest verkochte Chromebook. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine. Die maakt geavanceerde machine learning mogelijk, bijvoorbeeld voor People Occlusion en Motion Capture in AR-apps (augmented reality), betere fotobewerking, Siri en nog veel meer toepassingen.

Dankzij de A12 Bionic, alle voorzieningen in iPadOS en Apple Pencil (1e generatie) is de nieuwe iPad ideaal om onder andere op te tekenen, maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en uitermate robuust, en ook nog eens voorzien van supersnel mobiel internet, ondersteuning voor gigabit-class LTE en een batterij voor een hele dag, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

Typisch iPad dankzij iPadOS 14

iPadOS 14 komt op woensdag 16 september uit en is beschikbaar voor alle ondersteunde iPad-modellen, waaronder de nieuwe iPad van de achtste generatie. In iPadOS 14 zitten allerlei nieuwe features en lay-outs die volledig zijn toegespitst op de functionaliteit van iPad, het grote Multi-Touch-display en de verkrijgbare accessoires. Ook zijn de mogelijkheden voor Apple Pencil in iPadOS 14 verder uitgebreid, zodat je makkelijker notities maakt en meer kanten op kunt met je handgeschreven notities. Als je nu iets op iPad noteert, benut Slimme selectie de machine learning op je device om onderscheid te maken tussen je handschrift en je tekeningen. Daardoor kun je je handgeschreven teksten nu heel simpel selecteren, knippen en als getypte tekst in een ander bestand plakken, gewoon met dezelfde gebaren als altijd. Vormherkenning tovert je getekende vormen om in een geometrisch perfecte versie en zet ze automatisch op de juiste plek als je in Notities een diagram of illustratie maakt. En de dataherkenningsfeature werkt ook voor handgeschreven telefoonnummers, datums, adressen en links. Als je dus met de hand een telefoonnummer hebt genoteerd, kun je dat bellen door er even op te tikken.

Op iPad met iPadOS 14 zit nu ook de Schrijven-feature, zodat je met je Apple Pencil in elk tekstveld kunt schrijven. Daardoor kun je tussen de bedrijven door even snel op een iMessage reageren of iets in Safari opzoeken zonder je Apple Pencil te hoeven neerleggen. Ook Schrijven benut de machine learning op je iPad om je handschrift meteen in getypte tekst om te zetten. Dus wat je ook schrijft, het blijft altijd privé.

iPadOS 14 is vanwege allerlei iPad-specifieke snufjes een ervaring op zich:

 • Nieuwe lay-out voor binnenkomende telefoontjes en FaceTime-gesprekken, Siri-interacties en de zoekfunctie, zodat je niet uit het oog verliest waar je mee bezig was.
 • Universele zoekfunctie om vrijwel alles te vinden, zoals apps, contactgegevens, bestanden en het antwoord op veelgestelde vragen over mensen en plekken.
 • Nieuwe navigatiekolom in apps als Foto’s en Bestanden plus een gestroomlijnde knoppenbalk, zodat alle regelaars op één plek zitten.
 • Widgets in een nieuw jasje met actuele informatie op het beginscherm.

De milieuvriendelijkste en meest geavanceerde iPad-serie aller tijden

iPad van de achtste generatie heeft een uitermate milieuvriendelijk ontwerp en past volledig in het plan van Apple om in 2030 volledig CO2-neutraal te opereren. Zo is de behuizing van iPad vervaardigd van 100 procent gerecycled aluminium en is voor de soldeerverbindingen op het moederbord 100 procent gerecycled tin gebruikt. Verder bevat iPad geen schadelijke stoffen, is hij uitermate energiezuinig en bevat de verpakking houtvezels die ofwel gerecycled zijn of afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

De nieuwe iPad vormt samen met de snelle iPad Pro, de nieuwe iPad Air en iPad mini de meest geavanceerde iPad-serie aller tijden. Alle iPads zijn geschikt voor Apple Pencil, leveren topprestaties en hebben een geavanceerd display en een batterij voor een hele dag. Wel verschillen ze qua formaat, prestaties en prijs, dus er is voor elk wat wils. Lees meer over de iPad-serie op apple.com/nl/ipad/compare.

Prijzen en beschikbaarheid

 • De nieuwe iPad (8e generatie) kan vanaf vandaag in meer dan 25  landen (waaronder de VS) worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is leverbaar vanaf vrijdag 18 september. iPad is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud met 32 GB of 128 GB opslagcapaciteit voor een instapprijs van €389 voor het Wi-Fi-model en €529 voor het Wi-Fi + Cellular-model.
 • iPadOS 14 is het krachtige besturingssysteem dat speciaal voor iPad is ontwikkeld en zit al op de nieuwe iPad van de achtste generatie en de nieuwe iPad Air. Voor alle iPad Pro-modellen, iPad Air 2 en nieuwer, iPad van de 5e generatie en nieuwer en iPad mini 4 en nieuwer is iPadOS  gratis te downloaden.
 • De afzonderlijk verkrijgbare Apple Pencil (1e generatie) is compatibel met iPad (8e generatie) en kost €99.
 • Het Smart Keyboard voor iPad is afzonderlijk verkrijgbaar voor €179 met een indeling voor meer dan 30 talen, waaronder Vereenvoudigd Chinees, Duits, Frans, Japans en Spaans.
 • De Smart Cover voor iPad kost €55 en is verkrijgbaar in zwart, wit en drie nieuwe seizoenskleuren: deep navy, cyprus green en pink citrus.
 • Onderwijsprijzen zijn beschikbaar voor huidige en nieuw geaccepteerde universiteitsstudenten, ouders die kopen voor universiteitsstudenten, docenten en personeel op alle niveaus. Ga naar https://www.apple.com/nl-edu/shop/back-to-school voor meer informatie
 • Voor (ouders van) studenten en aankomende studenten in het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs, onderwijzend personeel en onderwijs­ondersteunend personeel geldt een speciale onderwijskorting. Ga voor meer informatie naar https://www.apple.com/nl-edu/shop/.
 • Apple One is de simpelste manier om je in één keer voordelig op alle Apple diensten te abonneren. Dit abonnement kun je met het hele gezin delen. Apple One gaat dit najaar van start.
 • Klanten die een nieuwe iPad, iPhone, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd.
 • In verband met de gezondheid van klanten zijn veel producten en diensten in de online Apple Store verkrijgbaar. Je kunt met een Apple Specialist chatten over een beoogde aankoop, een financiering met maandelijkse aflossingen, de inruil van je in aanmerking komende devices, hulp van een Genius en contactloze bezorging. Verder kun je je bestelling komen ophalen in een Apple Store, al is het wel verstandig om eerst op apple.com/nl/retail te kijken welke coronamaatregelen de desbetreffende Apple Store heeft genomen en welke diensten er worden aangeboden.
 • Klanten kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor een Apple cadeaubon of een tegoed bij een aankoop. Als het device niet in aanmerking komt voor een tegoed, zorgt Apple dat het gratis wordt gerecycled.
 • Klanten die hun nieuwe iPad online bij Apple kopen, kunnen die gratis van een inscriptie laten voorzien.
 • Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+ en dag en nacht met voorrang toegang krijgen tot technische ondersteuning.
 • Alle klanten die hun iPad rechtstreeks bij Apple kopen, kunnen kiezen voor een gratis Online Persoonlijke Configuratie-sessie. Een Apple Specialist laat dan zien wat je allemaal met je nieuwe iPad kunt doen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?