Met nieuws van o.a.
partners

Garmin lanceert een nieuwe dash cam

Garmin Dash Cam 56

Garmin kondigt de nieuwe Dash Cam 46 / 56 / 66W en de Dash Cam Mini aan, de nieuwste toevoegingen aan zijn populaire dashboardcamera-lineup. Dankzij een verscheidenheid aan opties die beschikbaar zijn in de nieuwe serie, waaronder een ultracompact ontwerp, video met hoge resolutie, een extra breed gezichtsveld, GPS en spraakbesturing, kunnen bestuurders eenvoudig een Garmin dash-cam vinden die is afgestemd op hun specifieke behoeften. Eenvoudig details op de weg vastleggen in HD-video van hoge kwaliteit? Geen probleem. Geïnteresseerd in het documenteren van de exacte tijd en locatie waar een incident plaatsvindt? Garmin-dashcams met ingebouwde GPS helpen u daarbij. Op zoek naar een extra compacte dash-cam die bijna niet opvalt?  Dankzij de introductie van de ultracompacte Dash Cam Mini die ongeveer zo groot is als een kleine autosleutel, heeft Garmin dat ook.

Met de nieuwe Garmin Dash Cam-serie kunnen bestuurders profiteren van een betrouwbare 140-graden of een 180-graden lens die een breder zichtveld van bijvoorbeeld incidenten op de weg weergeeft. Bepaalde modellen bieden de mogelijkheid om hoogwaardige HD 1080p- of zelfs 1440p-video op te nemen met Clarity HDR (High Dynamic Range) voor betere prestaties overdag of ‘s avonds.
Alle Garmin dash-cams beschikken over Bluetooth en Wi-Fi, zodat bestuurders gemakkelijk videobestanden van meerdere camera’s kunnen synchroniseren met Dash Cam Auto Sync of opgeslagen incidenten kunnen uploaden naar een compatibele smartphone. Bovendien zijn geavanceerde bestuurdersmeldingen1 beschikbaar op bepaalde modellen, waaronder waarschuwingen voor botsingen (forward collision), waarschuwingen wanneer u over een doorgetrokken streept rijdt, waarschuwingen voor rood-licht-camera’s en snelheidscamera’s2 en “Go” -waarschuwingen (wanneer verkeer voor u optrekt) om het bestuurdersbewustzijn te vergroten.

De nieuwe dash-cam-serie biedt meerdere opties voor het opslaan, bekijken en uiteindelijk delen van de opgenomen opnames. Het begint allemaal met de gratis Garmin DriveTM-app die bestuurders eenvoudig toegang geeft tot opgeslagen video op de apparaten – indien gekoppeld met een compatibele smartphone. Dash Cam Auto Sync en de Garmin Drive-app kunnen video automatisch van maximaal vier nieuwe Garmin-dashcams synchroniseren om een dekking van 360 graden rondom een voertuig te bieden – vanaf de voorkant, achterkant en zelfs zijkanten.

Bestuurders kunnen ook gebruikmaken van spraakbediening op veel van de nieuwe dash cam-modellen. Door simpelweg “OK, Garmin” te zeggen, kunnen gebruikers audio-opnames starten en stoppen, foto’s maken of de TravelapseTM-video-opnamefunctie activeren.

Naar verwachting zijn de nieuwe dashcams voor het eind van deze maand leverbaar. De nieuwe dashcams zijn beschikbaar voor verkoop adviesprijzen variërend van € 129,99  – € 249,99.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?