Met nieuws van o.a.
partners

Zwarte Cross komt met sneakermerk op de markt!

zwarte cross sneaker

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, presenteert in samenwerking met Kops Schoenen, een eigen sneakermerk ‘Zwarte Cross Sneakers’. Deze sneakers zullen op vrijdag 9 april vanaf 11:00 uur in gelimiteerde oplage (500 stuks) te bestellen zijn via de Zwarte Cross webshop. De Feestfabriek, organisator van onder andere festival de Zwarte Cross, heeft de sneakers zelf ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Kops Schoenen; één van de laatste vijf Nederlandse ambachtelijke schoenfabrieken. De sneakers zijn uniseks, dus zowel voor dames als heren én voor kinderen vanaf maat 36. Het eerste model heeft een kleurrijk design van Zwarte Cross-polsbandjes, is van leer en verkrijgbaar in de maten 36 t/m 46. De organisatie verwacht dat deze gelimiteerde batch snel uitverkocht zal zijn. Als deze test succesvol verloopt worden er meer sneakers verkrijgbaar.

‘Nooit meer naast je schoenen lopen!’
De Zwarte Cross Sneakers worden gepresenteerd onder het motto: ‘Nooit meer naast je schoenen lopen!’. Op zowel de schoenen als op de doos en andere Zwarte Cross-uitingen prijkt de Achterhoekse uitdrukking ‘Joa joa’. Voor degenen die het Nedersaksisch niet machtig zijn: 

“Joa joa”: Nedersaksische relativerende reactie op uitingen zonder veel zeggingskracht of bescheidenheid. Vergelijkbare uitdrukkingen: 1) Blabla 2) Kletspraat 3) Lariekoek 4) Voorbeeld: “Ik ben de beste!” Reactie: “Joa joa…” 

Design 
Kenmerkend voor het design van alle modellen is een witte, hoge zool. De leren schoen heeft een vrolijk design met zeer gedetailleerde print op rundsleder. Het eerste design dat verkrijgbaar wordt is een collage van polsbandjes van de Zwarte Cross van de afgelopen 25 jaar. De canvas sneakers (later in het jaar beschikbaar) zijn daarnaast gemaakt van gerecycled rubber en de stof van hennep. Het zelfontworpen logo is een ovaal dat op de schoen en diverse uitingen staat afgebeeld. 

Kwaliteit 
De makers, Kops Schoenen en de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, hebben gekozen voor een kwaliteitsschoen. Dus niet uit China, maar ‘made in de EU’, in kleine oplages. De sneaker heeft een goed voetbed met tussenzool; de schoen kan ademen en is gemaakt met hoogwaardige materialen, zoals kwaliteitsleer of geweven stof van hennep. Veel mensen lopen op slechte schoenen die geen goed voetbed hebben wat voor voetproblemen kan zorgen als de schoen, vooral voorin, te smal is waardoor tenen naar binnen gaan staan. Dat doen de ZC-sneakers niet. De prijs is 89 euro en dat is voor een handgemaakte kwaliteitssneaker een lage prijs. 

Kops Schoenen in Schaijk
Dit warme familiebedrijf maakt al meer dan 50 jaar handgemaakte schoenen van hoge kwaliteit. ‘Made in NL’, in het Brabantse Schaijk. Kwaliteit jonge! Na een minuut in deze ambachtelijke schoenfabriek voel je de liefde voor het ambacht van handgemaakte schoenen. Kan het goedkoper in Azië? Ja. Kan het mooier, beter en met meer ervaring? Nee. Daarom waren eigenaren Gerton en Willianne Kops voor de Feestfabriek de ideale partner om samen dit avontuur aan te gaan. 

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?