Met nieuws van o.a.
partners

Wacom introduceert nieuwe Wacom Cintiq 22

Wacom-Cintiq-22

Wacom introduceert de Wacom Cintiq 22, de nieuwste toevoeging aan de reeks creatieve pendisplays op instapniveau voor kunst- en designliefhebbers, jonge professionals en gepassioneerde hobbyisten die hun digitale werk een nieuwe dimensie willen geven. Net als de onlangs geïntroduceerde Cintiq 16 maakt de nieuwe creatieve pendisplay op groter formaat gebruik van de premium Wacom pentechnologie en volop schermruimte voor nog meer comfort, controle en productiviteit.

De nieuwe Cintiq is een ideaal instrument voor digitaal schetsen, illustreren en technisch tekenen. Het model is speciaal ontworpen voor kunstenaars en ontwerpers die wel de vertrouwde en betrouwbare Wacom ervaring willen, maar niet elke geavanceerde functie nodig hebben die beschikbaar is in de Wacom Cintiq Pro productlijn. zoals een 4K-resolutie, kleurprestaties en optische hechting.

De Cintiq 22 biedt tevens een aantrekkelijke optie voor bestaande gebruikers van creatieve pentablets die willen upgraden of jonge creatieve professionals die er voor het eerst achter willen komen hoe de Wacom pen aanvoelt op het scherm.

De Cintiq 22 is vanaf nu verkrijgbaar op de Wacom E-Store voor een prijs van € 999,90 en kan bij geselecteerde resellers gereserveerd worden.

De Wacom Cintiq 22 wordt geleverd met Wacoms Pro Pen 2 technologie en maakt professionele pentechnologie beschikbaar voor een groot aantal creatieve gebruikers. Het apparaat biedt 8192 niveaus van drukgevoeligheid en hellingrespons voor ongeëvenaarde precisie en nauwkeurigheid. Dankzij de EMR-technologie (elektromagnetische resonantie) van Wacom is geen batterij in de pen nodig en hoeft deze nooit te worden opgeladen. Het 1920 x 1080 Full-HD beeldscherm biedt 72 % NTSC-kleuren, is gemaakt van gehard en ontspiegeld veiligheidsglas en heeft een natuurlijke uitstraling die aanvoelt als papier. Ook aan comfort en ergonomie is gedacht: het apparaat heeft een eenvoudig te gebruiken, verstelbare voet die werken vanuit verschillende hoeken mogelijk maakt.

Met de introductie van de Cintiq in 2001 was Wacom het eerste bedrijf dat een creatieve pendisplay op de markt bracht. Deze worden gebruikt voor de creatie van vrijwel elke animatiefilm, gameontwikkeling en industrieel ontwerp. Met een Wacom Cintiq of Cintiq Pro wordt perfect het werken met traditionele media nagebootst. Geen ander product doet dit beter. Het is natuurlijk en intuïtief, versnelt de productie en maakt onmiddellijke samenwerking mogelijk. De Cintiq 22 is ideaal voor illustratie, grafisch ontwerp, het bijwerken van foto’s en lay-out ontwerp en is daarmee een uitstekende keuze voor zowel jonge creatieve professionals als liefhebbers van kunst en design. Gebruikers zullen ook blij zijn met de mogelijkheid om verschillende extra pennen van Wacom te gebruiken (de Pro Pen slim en Pro Pen 3D) voor een ander gevoel of een specifiek werkproces. De Cintiq-lijn, die compatibel is met zowel pc als Mac, werkt met honderden drukgevoelige toepassingen van bedrijven zoals Adobe, Autodesk, Pixologic, Celsys, Corel en The Foundry.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?