Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe sieraden met oeroude elementen

Barnsteen-kettinghanger

Barnsteen is weer helemaal in, deze prachtige goudgele steen maakt een echte opmars. Maar wat schuilt er achter deze bijzonder lichte steen van maar liefst 44 miljoen jaar oud?

Hars uit het oerbos
44 miljoen jaar geleden stond er een enorm oerbos grofweg op de plek waar nu de Oostzee is. De dinosauriërs waren uitgestorven en de zoogdieren waren in opkomst. Het klimaat was warmer dan nu en de coniferen in het woud produceerden veel hars. Dit plakkerige goedje droop uit de bomen en viel op de grond. Soms kwamen hier ook insecten in vast te zitten. Als de hars op de moerasachtig bodem viel kreeg het de kans om te fossiliseren, ofwel uitharden.

Barnsteen-ketting-baby

Barnsteen routes
Zo wordt dit fossiele hars, dat we kennen als barnsteen, miljoenen jaren later door de mens gevonden. Al direct heeft het een onweerstaanbare aantrekkingskracht en worden er amuletten voor geluk en genezing van gemaakt. Al sinds de oudheid ontstonden er handelsroutes om het Baltische goud vanuit het noorden van Europa naar het zuiden te transporteren. Dit worden de barnsteen routes genoemd.

barnsteen-halsband-tegen-teken

Geluksbrenger en natuurlijke genezer
In de 21e eeuw is barnsteen weer met een echte opleving bezig. Vooral in de alternatieve geneeswijze en spirituele wereld wordt weer volop gebruik gemaakt van barnsteen. De steen wordt dan ook gezien als geluksbrenger en natuurlijke genezer. Voor baby’s zijn er barnsteen kettinkjes en armbandjes die verlichting geven bij het doorkomen van de tandjes. Voor volwassenen zijn er prachtige sieraden te verkrijgen al dan niet met insect insluitingen. En ook voor de actieve viervoeters zijn er barnsteen halsbanden te verkrijgen als bescherming tegen teken.

Bekijk hier hele assortiment.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?