Met nieuws van o.a.
partners

Massagekussen kopen?

massagekussens

Wat is er nu lekkerder dan een massage krijgen, zonder dat je hiervoor een afspraak moet maken bij een erkend masseur. Vanuit huis kun je namelijk heerlijk ontspannen met de diverse massagekussens die op de markt zijn gebracht. Daarnaast biedt een kussen goede ontspanning na een dag hard werken of wanneer je hier behoefte aan hebt in bijvoorbeeld stressvolle periodes.

Diversiteit massagekussens
Er zijn diverse massagekussens op de markt gebracht dus voor ieder wat wils. Het is goed te bedenken wat je verwachtingen zijn van een massagekussen en wat je wilt bereiken om jouw gezondheidsproblemen (door bijvoorbeeld stijve spieren) aan te pakken en te verlichten. Zo zijn er kussens die de complete rug, nek, schouders, taille en benen masseren, maar je hebt ook de kleinere modellen die alleen de rug masseren. Wanneer je kijkt naar het soort massagetechniek dat wordt toegepast via de kussens, dan zijn er vier soorten. De klop-, rol-, shiatsu- en de vibratiemassage. Elk soort massage brengt gezondheidsvoordelen mee.

De klopmassage zorgt ervoor dat stijve spieren worden versoepeld en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Dit soort massage imiteert massage middels vingertoppen of handen. De rolmassage is een techniek dat het meest wordt gebruikt. Het stimuleert de bloedsomloop en weefsel en maakt de huid strak en glad. Het geeft ook rust aan spieren waardoor ontspanning eerder wordt bereikt. Deze vorm van massage is oppervlakkig. Dan heb je nog de shiatsumassage. Deze massages imiteren vingers, handpalmen en duimen waardoor druk op de huid wordt toegepast. De kussens met dit soort massagetechniek, hebben knoppen die drukken en ronddraaien.

Hierdoor bereikt de massage in de diepere lagen van het weefsel en spieren, ideaal dus als je nek- en rugklachten hebt. Ook wordt stress verminderd. Als laatste heb je nog de vibratiemassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vibraties die door trillingen in de bovenste laag van het weefsel en spieren behandeld. Je komt tot rust en ontspant en stijfheid van de spieren wordt verminderd. Ook stimuleert het de bloedcirculatie. Elk soort massagekussen heeft zijn eigen opties. Zo kan er sprake zijn van een infraroodfunctie. Dit zorgt ervoor dat je naast de massage ook warmte krijgt toegediend en vergroot de effectiviteit met betrekking tot de massage wanneer gekeken wordt naar de werking op weefsel en spieren. Ook kunnen sommige kussens diverse programma’s hebben en zones die behandeld worden. De intensiteit kan ook vaak worden aangepast. Wel is het zo dat hoe duurder het massagekussen, hoe meer opties je hebt qua massage.

Overige gezondheidsvoordelen

Naast dat ieder soort massagekussen zijn eigen technieken heeft met daaraan bepaalde gezondheidsvoordelen gekoppeld, zijn er meerdere voordelen te behalen middels massage.
Zo verminderd het stress, angsten en depressies. Dit komt doordat de trillingen van het massagekussen de productie van dopamine en serotonine hormonen stimuleert. Hierdoor kan het lichaam zich ontspannen en een goede werking geven op je stemming. Ook een verbetering van nachtrust kan bereikt worden. Ook dit heeft te maken met de trillingen die je lichaam binnendringen en ervoor zorgt dat spieren zich kunnen ontspannen. Door vermindering van stressklachten, slaap je beter. Als laatste te benoemen is dat de massagekussens de spieren losser maken door de trillingen die het afgeeft, waardoor het lichaam zich meer gaat ontspannen. Door deze ontspanning geeft het lichaam endorfines af. Dit helpt niet alleen om stress te doen verminderen, maar ook pijnklachten.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?