Met nieuws van o.a.
partners

Huawei Watch GT Runner: Huawei’s eerste professionele hardloophorloge

Huawei Watch GT

Huawei heeft vandaag Huawei’s eerste professionele hardloophorloge aangekondigd, de HUAWEI WATCH GT Runner. De nieuwste smartwatch is niet alleen een slimme assistent voor de gebruiker, maar het is ook een persoonlijke hardloopcoach. Doordat de HUAWEI WATCH GT Runner informatie over gezondheid en de omgeving verzamelt kan er een effectief trainingsplan worden geformuleerd met een wetenschappelijke insteek, waardoor gebruikers een uitgebreide en professionele fitness ervaring krijgen.

De HUAWEI WATCH GT Runner is voorzien van de nieuwe HUAWEI TruSeenTM 5.0+ hartslagbewaking technologie1, die een nauwkeurige dynamische hartslag- en SpO2-bewaking biedt om elke stap van de hardloper te begeleiden. Dankzij de verborgen zwevende antenne, een primeur in de industrie, en de Dual-Band Five-System GNSS-positionering kan het horloge nauwkeurig het hardlooptraject in kaart brengen en ondersteunt het nauwkeurige locatiebepaling.

Naast de krachtige hardware en nauwkeurige monitoring, springen de Running Ability Index (RAI) en het individuele periodieke wetenschappelijke trainingsprogramma het meest in het oog. Het HUAWEI TruSportTM professionele hardlooptraining systeem biedt gebruikers een uitgebreide analyse, waardoor een totaalbeeld wordt verkregen doormiddel van gegevens zoals trainingsintensiteit, trainingsvolume, hersteltijd, etc.

De Running Ability Index (RAI) is het nieuwe meetsysteem voor loopvaardigheid en stelt gebruikers in staat om hun loopvaardigheid objectief te evalueren. Door de RAI en de trainingsbelasting te gebruiken als de kern van het individuele periodieke wetenschappelijke trainingsprogramma, kan elke hardloper zijn persoonlijke top bereiken.
De HUAWEI WATCH GT Runner ondersteunt de aansluiting van hartslagbanden om omvangrijkere en professionelere hardloopgegevens te verkrijgen. Bovendien kunnen de hardloopgegevens worden gedeeld met apps van derden2 via de HUAWEI Health App, waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld, gemakkelijk kunnen worden bekeken en er efficiënt getraind kan worden.

Aerodynamica ontwerp geïnspireerd door de luchtinlaat van de supercar grille
De HUAWEI WATCH GT Runner is geïnspireerd op het luchtinlaatrooster van een supercar en levert een stijlvol ontwerp dat staat voor snelheid en passie. Bovendien vergroot de uitgeholde lug van het horloge het contactoppervlak met de lucht tijdens het hardlopen, zodat het zweetbestendig en ademend is, waardoor het horloge een stuk comfortabeler aanvoelt.

De HUAWEI WATCH GT Runner maakt gebruik van lichtgewicht materialen, zoals de zeer sterke polymeervezel behuizing, die licht en comfortabel is. Ook is hij voorzien van een keramische ultra-lichte kast en een titanium horlogekroon van ruimtevaartkwaliteit. Het gewicht van de hele horlogekast is slechts 38,5 gram3, wat betekent dat hardlopers nauwelijks merken dat ze een horloge om hebben tijdens het hardlopen. De antibacteriële siliconen horlogeband die bij de smartwatch wordt geleverd is goed bestand tegen water, zodat hardlopers zich geen zorgen hoeven te maken over zweet en vuil dat tijdens de training op de horlogeband terechtkomt. De HUAWEI WATCH GT Runner wordt geleverd met een exclusieve data-wijzerplaat die gegevens weergeeft zoals trainingsbelasting, RAI, hersteltijd en het weer, en gebruikers kunnen deze naar hun eigen behoeften aanpassen.

Professionele hardlooptraining om het hoogst haalbare te bereiken
Voor de meeste hardlopers is het een ingewikkeld proces om hun hardloopprestaties te berekenen. Gebaseerd op HUAWEI TruSportTM, biedt de HUAWEI WATCH GT Runner de zogenaamde Running Ability Index (RAI) om de hardloopprestaties van de gebruiker te evalueren. Zelfs als de gebruiker zijn limiet niet heeft bereikt, kan het systeem de hardloopprestaties berekenen op basis van historische hartslag, tempo, afstand, frequentie en andere multidimensionale gegevens en de RAI meten om het vermogen van de hardloper nauwkeurig te classificeren. De HUAWEI WATCH GT Runner is ook uitgerust met een intelligent dynamisch aanpassingsplan, dat is gericht op de RAI en de trainingsbelasting. Bovendien worden professionele gegevens zoals vermoeidheidsniveau, trainingsindex, aerobe/anaerobe trainingsdruk ook weergegeven om hardlopers te helpen zichzelf te analyseren en redelijke planaanpassingen te maken om hun resultaten te verbeteren.

Op basis van de professionele fitness analysegegevens die door de HUAWEI TruSportTM worden geleverd, heeft Huawei het individuele periodieke wetenschappelijke trainingsprogramma4 ontwikkeld. Op basis van de persoonlijke fysieke gegevens en hardloopgeschiedenis van de gebruiker, in combinatie met trainingsdoelen en -doelstellingen, kunnen gebruikers hardloopplannen aanpassen op de HUAWEI Health App. De HUAWEI WATCH GT Runner registreert en analyseert de trainingsgegevens van de gebruiker en identificeert op intelligente wijze de basisperiode, stijgingsperiode, consolidatieperiode en reductieperiode op basis van het huidige atletische vaardigheidsniveau en de doelen van de gebruiker, waarna de trainingsintensiteit wordt aangepast en het trainingsvolume geleidelijk wordt verhoogd om de hardloopvaardigheid van de gebruiker te verbeteren. Door de menselijke aanpassing zullen gebruikers meer van hun training kunnen genieten.

De HUAWEI WATCH GT Runner biedt geweldige prestaties in een kleine horlogebehuizing en beschikt over vijf belangrijke satellietsystemen: GPS + Beidou + GLONASS + Galileo + QZSS. Ook heeft de HUAWEI WATCH GT Runner een ingebouwde Dual-Band Five-System GNSS positioning chip met een verborgen zwevende antenne die de positioning antenne verbergt in de nokken gemaakt van polymeer vezelmateriaal. Dit vermindert de verstoring van het positioning signaal veroorzaakt door metalen materialen. Het innovatieve ontwerp verbetert de prestaties van de GPS-antenne met 135% in vergelijking met het traditionele ontwerp, waardoor de pijnpunten van een evenwichtige positioning nauwkeurigheid en een compact ontwerp worden opgelost en een nauwkeurige positionering op marathon baan niveau zonder traject drift wordt gerealiseerd.

Nieuwe HUAWEI TruSeen™ 5.0+ brengt vier belangrijke verbeteringen
HUAWEI WATCH GT Runner ondersteunt de gloednieuwe HUAWEI TruSeenTM 5.0+, met een vernieuwde hartslagmodule, 8 PD’s in een cirkelvormige opstelling, verbeterde dynamische hartslagbewaking, meer signaal input en een algehele verbeterde nauwkeurigheid van de hartslagmeting.

De HUAWEI WATCH GT Runner maakt gebruik van een ergonomisch ontworpen 2.5D achterkant van de horlogekast, met zorgvuldig gepolijst gebogen glas, dat past bij de kenmerken van het polsbot. Het ontwerp is niet alleen comfortabel om te dragen, maar blijft ook goed om je pols zitten, het vermindert effectief de interferentie van extern licht en verbetert de kwaliteit van het hartslag signaal.

Tussen de PD, de LED en het onderste glas zit een schild van Fresnel-folie, dat niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook zorgt voor een beter condenserend effect, zodat meer licht de huid binnendringt en tijdens het proces signalen van de haarvaten verkrijgt, waardoor de interferentie van lichtsignalen in de oppervlakkige lagen van de opperhuid wordt verminderd. Huawei ontwierp een nieuw multichannel signaalselectie- en fusie verbeteringsalgoritme, waardoor het diepe AI-learning ruisonderdrukking algoritme wordt verbeterd. Wanneer de gebruiker in beweging is, kan de HUAWEI WATCH GT Runnner beter het optimale signaal verkrijgen uit de meerkanaals signalen.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de nieuwe HUAWEI TruSeen™ 5.0+ technologie heeft Huawei de focus gelegd op het bieden van een meer nauwkeurige hartslag monitoring ervaring. Dankzij de nieuwe PPG 5.0-module is de nauwkeurigheid van de hartslagmeting sterk verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. De afwijking van 10 spm in de meeste scenario’s kan meer dan 97%5 bereiken, wat net zo nauwkeurig is als een hartslagband. Het krachtige HUAWEI TruSeenTM 5.0+ anti-interferentie en ruisonderdrukking ontwerp kan beter omgaan met bewegingsruis veroorzaakt door onregelmatige bewegingen en verbetert de nauwkeurigheid van de hartslagmeting tijdens het sporten, inclusief tijdens HIIT, yoga, aerobics, touwtjespringen, etc.

Smart life assistent voor de hele dag gebruik
De HUAWEI WATCH GT Runner beschikt over de krachtige batterijlevensduur van Huawei’s wearable familie, met een batterijlevensduur van 14 dagen in smart mode bij typische gebruiksscenario’s en een lange batterijlevensduur van 8 dagen bij intensief gebruik. Samen met de slimme en menselijke functies, evenals gezondheid monitoring, is het de slimme assistent van elke hardloper aan de pols.

De HUAWEI WATCH GT Runner is niet alleen een persoonlijke running coach voor de hardloper, maar ook een ‘always on’ fitness- en gezondheidscoach voor om de pols. Het biedt 100+ sport modi, gehele dag SpO2 monitoring, slaap- en stress monitoring, gezond leven notificaties als water drinken en diep ademhalen en vroeg naar bed notificaties en zelfs een elke dag lachen notificatie via de HUAWEI Health app.

De HUAWEI WATCH GT Runner heeft een ingebouwde hoogte barometer, die de kompasfunctie ondersteunt om de veiligheid tijdens de trainingssessie te garanderen. Het biedt ook de mogelijkheid om muziek af te spelen met oordopjes of speakers en wordt geleverd met een grote hoeveelheid opslagruimte die tot 500 nummers kan opslaan. Verder ondersteunt de smartwatch de hele dag door gezondheidsbewaking, inclusief hartritme monitoring en waarschuwingen bij een abnormale hartslag6. Om het gebruiksscenario verder uit te breiden, wordt de HUAWEI WATCH GT Runner aangedreven door HarmonyOS 2.1, dat een rijk applicatie-ecosysteem7 ondersteunt voor reizen, gaming, lifestyle, entertainment en werk.

Bereik je trainingsdoelstellingen met HUAWEI Health & Huawei Mobile Services
Voor een naadloze fitnesservaring is Huawei doorgegaan met het diversificeren van premium app content die geïnteresseerd is in het HUAWEI Mobile Service (HMS)- ecosysteem. Met de WATCH GT Runner hebben gebruikers toegang tot veel beschikbare apps via HUAWEI Health, waardoor persoonlijke trainingsdoelen kunnen worden ingesteld en een fitness levensstijl kan worden opgebouwd. Gebruikers kunnen de HUAWEI WATCH GT Runner uiteraard ook personaliseren met duizenden stijlvolle wijzerplaten die beschikbaar zijn via de HUAWEI Health-app.

Prijzen en beschikbaarheid
De HUAWEI WATCH GT Runner is vanaf vandaag beschikbaar in grijs en zwart voor een adviesprijs van € 299,99
Consumenten die een HUAWEI Watch GT3 / HUAWEI Watch GT Runner kopen in de periode van 26 Januari tot en met 28 Februari 2022 krijgen een gratis HUAWEI FreeBuds 4i ter waarde van € 79,-cadeau.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?