Met nieuws van o.a.
partners

Lancering luisterkrant app

proefabonnement-krant

Luisterboeken zijn niet meer weg te denken als alternatief voor het lezen van een boek. Voor kranten bestond die audio variant nog niet op grote schaal. De start-up proefabonnementkrant.com gaat daar verandering in brengen. Vanaf april zijn alle landelijke en de grotere, regionale dagbladen via een speciale app te horen.

Artificial intelligence
In de app kan worden gekozen tussen korte nieuwsberichten of diepgaander verhalen op het gebied van sport, cultuur, entertainment of politiek. De applicatie werkt bovendien met kunstmatige intelligentie (AI). Na enige tijd weet de app exact welke voorkeuren de bezoeker heeft en maakt hij de selectie in het vervolg automatisch.

Jongeren snel leesmoe
Niet alleen voor ouderen is de luisterkrant app een uitkomst. Ook voor de jeugd is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met de krant. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen al na 50 regels leesmoe zijn. Tevens bleek dat de vele stilstaande en bewegende impressies die via online media tot de mensen komen, leiden tot kijkmoeheid. Het brein kan de vele visuele prikkels slechts tot op bepaalde hoogte aan. De luisterkrant voorkomt lees- en kijkmoeheid en gaat bovendien papierverspilling tegen.

De kranten vergelijkingssite is in Nederland de eerste speler met dit audio format en is daarmee grote spelers als Storytell een stap voor.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?