Met nieuws van o.a.
partners

Kinderboek over Greta Thunberg in het Nederlands: ‘Onze toekomst is nu!’

onze-toekomst-is-nu

De Nederlandstalige editie van het oorspronkelijk Duitse Unsere Zukunft ist jetzt! verschijnt in november 2019 bij Uitgeverij Ploegsma en Standaard Uitgeverij. Voor lezers vanaf 9 jaar.

Het boek zal CO2-neutraal worden geproduceerd, met gebruik van FSC- of gerecycled papier en karton. De prijs en verschijningsdatum worden later bekendgemaakt, net als het goede doel waar een deel van de opbrengst van het boek naartoe zal gaan.

Korte inhoud Onze toekomst is nu!
Het boek Onze toekomst is nu! vertelt Greta Thunbergs bijzondere verhaal. Bovendien bevat het vele tips en handreikingen om zelf een bijdrage te kunnen leveren aan een gezondere wereld. Daarmee biedt het kinderen niet alleen een inspirerend voorbeeldfiguur, maar ook de hoop en het positieve gevoel dat ze – net als Greta – zelf een verschil kunnen maken.

Over Greta Thunberg
Als Greta op school een film ziet over hoe onze zeeën vol plastic zitten, verandert haar leven. De beelden laten haar niet los, ook niet na een paar dagen. Ze raakt er diepbedroefd door en ze heeft de indruk dat het andere mensen nauwelijks iets doet. Als ze steeds minder gaat eten en praten, maken haar ouders zich grote zorgen. Haar moeder stopt met werken om meer voor Greta te kunnen zorgen. Langzaam komt ze er weer bovenop.

Greta leest zeer veel boeken over de klimaatcrisis en overtuigt haar familie ervan om voortaan vegetarisch te eten, met een elektrische auto te rijden en niet meer te vliegen.
Als ze 15 is, stelt ze aan klasgenoten voor om te gaan staken voor het klimaat, maar niemand wil of durft. Ze besluit dan maar alleen te gaan – en de rest is geschiedenis.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?