Met nieuws van o.a.
partners

Troostende natuurverhalen en -gedichten om in te verdwalen

kakkerlakjes

Druilerige dagen vragen om troost. Om mooie gedichten, beelden en verhalen om even in te kunnen (ver)dwalen. Om Kakkerlakjes dus! De verstuurbare boekjes, gevuld met verhalen, recepten en gedichten zijn nu anderhalf jaar op de markt en blijken een groot succes. Vooral de boekjes over natuur vinden gretig aftrek.

Wie leest over een vlinder in een stille zomerwei, een dal vol beukenbomen of een zon die de hemel oranjeachtig rozerood kleurt kán niet anders dan even wegdromen. Helemaal in combinatie met de prachtige illustraties vol weelderig groen, verre horizonten en aandoenlijke pimpelmezen. Dat is ook precies wat het zo fijn maakt om een Kakkerlakje te ontvangen of te versturen. Je stuurt niet alleen een lieve boodschap, maar meteen een cadeau om te koesteren.

Wat zijn Kakkerlakjes?
De boekjes met verstuurallure zijn kleine cadeautjes die door de brievenbus passen. Net als ‘echte’ kakkerlakken verspreiden de boekjes zich als een razend tempo, vandaar de naam Kakkerlakjes. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. In tegenstelling tot een ansichtkaart belandt een Kakkerlakje zelden bij het oud papier. Jouw verzonden boodschap blijft dus bewaard. En je kunt blijven genieten van de boekjes, want er komen geregeld nieuwe titels bij.

Nieuwe titels:

•    Poëzie: Hoog boven ons de wolken
Een troostrijk boekje met gedichten over zon, weidse luchten en water, bij dag en bij nacht. ‘Hoog boven ons de wolken’ is er voor iedereen die snakt naar vergezichten, ruimte, zeelucht, glooiende heuvels en al dat andere dat buiten zijn zo heerlijk maakt.

•    Literatuur: Ontfrommelde pimpelmezen 
Kijken naar vogels is troostend. Of je nou kijkt naar de vogels in je achtertuin of balkon of met een verrekijker naar ze tuurt als heuse vogelaar. Gerbrand Bakker schreef drie verhaaltjes over de vogels in zijn leven. Van gierzwaluwen die zorgen voor een zomers gevoel tot verfomfaaide pimpelmezen en thuiskomende kraanvogels.

•    Culinair: Oh sparrenboom
Het Kakkerlak boekje ‘Oh Sparrenboom’ is een culinaire ode aan de spar van Maidie van den Bos en Maartje van den Noort. In dit boekje staat een recept voor siroop van sparrennaalden met heerlijke cocktail- en dessertrecepten.

Eerder verschenen natuurtitels:

•    Poëzie: Tweemaal zeven bloemen
Het ideale boekje voor bij – of in plaats van – een bos bloemen. Of om iemand te bedanken. Gevuld met een serie bloemrijke haiku’s en illustraties van wilde, krachtige en vooral kleurige planten waarvan je zou willen dat je ze echt in een vaas kon zetten…

•    Poëzie: Wat bleef
Een gedicht van Ingmar Heytze over momenten waarop de wereld lijkt stil te staan, maar het leven toch doorgaat. Voor iedereen die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Het weelderige groen in de illustraties geven dit boekje precies de juiste hoeveelheid lucht en warmte om keer op keer tussen de bladzijden te willen verdwijnen.

•    Poëzie: Hoe het licht wandelt
Gedichten over trage rivieren, lege dagen en een vlinder in een stille zomerwei… Met knisperfrisse, kleurrijke illustraties waar de liefde voor de natuur van afspat.

Verkoopinformatie
Een Kakkerlakje is een boekje met verstuurallure. De boekjes bevatten korte verhalen, gedichten of recepten, verdeeld over de categorieën literatuur, culinair, jong, poëzie en muziek. Er is voor elke gelegenheid wel een passend boekje te vinden. De Kakkerlakjes kosten € 6,99 per stuk (incl. envelop) en zijn duurzaam gedrukt in Nederland. Kijk op www.kakkerlakjes.nl voor meer informatie over de boekjes en de uitgegeven titels. De boekjes zijn te bestellen via diverse boekhandels, cadeauwinkels en de webwinkel www.nozelheden.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?