Met nieuws van o.a.
partners

Een nieuwe generatie volledig draadloze oordopjes

Sony LinkBuds

Sony presenteert een nieuwe manier om altijd en overal te genieten van muziek. De volledig draadloze LinkBuds hebben een open ringontwerp waardoor de gebruiker altijd verbonden blijft met de omgeving. De oordopjes garanderen een helder geluid in een zeer compact design. Ze hebben een perfecte pasvorm en bieden glasheldere kwaliteit voor telefoongesprekken en muziek. LinkBuds bieden een ruimtelijk geluid en een unieke geluidservaring voor gaming, thuiswerken, navigatie en snelle toegang tot muziek via Spotify.

LinkBuds zijn uitgerust met innovatieve sensortechnologie. Dit biedt tik-bediening via botgeleiding. Tevens zijn diverse nieuwe smart listening functies geïntegreerd voor optimaal gebruiksgemak.

Altijd verbonden met de wereld om ons heen

De LinkBuds hebben een uniek design met open ringontwerp waardoor de gebruiker altijd verbonden blijft met de omgeving. De gloednieuwe ringdriver heeft een open diafragma waardoor de wereld om ons heen duidelijk hoorbaar blijft. Gebruikers kunnen eenvoudig blijven communiceren met de mensen in hun omgeving terwijl zij luisteren naar muziek of andere content. Dankzij dit design zijn LinkBuds ideaal voor uiteenlopende toepassingen: van thuiswerken tot gamen, muziek beluisteren en nog veel meer.

 

Het super lichte en kleine ergonomische design van de LinkBuds is geoptimaliseerd om de hele dag comfortabel te dragen. Dit model weegt slechts vier gram en biedt een uitstekende pasvorm voor iedere type gebruiker. Anders dan bij conventionele oordopjes is het oppervlak ter bescherming van het diafragma van de luidspreker opgenomen in de behuizing. Voor het ontwerp heeft Sony gebruikgemaakt van een schat aan data over oorvormen die men heeft verzameld sinds zij in 1982 ‘s werelds eerste oordopjes lanceerde. De oordopjes voelen prettig in de oren en de gebruiker zal ze nauwelijks opmerken. Dit model is de perfecte metgezel om de gehele dag te dragen.

Glashelder geluid

De LinkBuds bieden bellen zonder bijgeluiden met een heldere weergave van gesprekken. De technologie van deze oordopjes vangt de stem nauwkeurig op en verwerkt dit met geavanceerde signaalverwerking. Het algoritme voor ruisreductie van Sony is ontwikkeld met behulp van AI-machineleren en maakt gebruik van meer dan 500 miljoen stemsamples. Omgevingsgeluid wordt onderdrukt en de stem wordt duidelijk onderscheiden. De LinkBuds laten je andere mensen horen wanneer dat nodig is, zelfs in lawaaierige omgevingen.

 

De LinkBuds garanderen topkwaliteit geluid dankzij DSEE (Digital Sound Enhancement Engine). DSEE schaalt de bestaande geluidsbron (MP3’s of AAC’s met kwaliteitsverlies) op naar bijna de geluidskwaliteit van hoge resolutie. Hierdoor worden de subtiele details van de oorspronkelijke opname hersteld. De ingebouwde V1-processor van Sony geeft alle details van de muziek uitstekend weer. Een speciaal ontworpen open ringdriver van 12 mm geeft een rijk, goed gebalanceerd geluid.

Adaptive Volume Control optimaliseert het volume automatisch voor de plaats waar jij je bevindt, zodat de muziek naadloos met je omgeving versmelt. Zo kun je in uiteenlopende omgevingen op een comfortabel volume naar je favoriete tracks luisteren, voor een rijkere luisterervaring in de open lucht.

Maak het leven gemakkelijker

De Sony LinkBuds bieden een aantal slimme functies. Met Wide Area Tap controleert de gebruiker deze oordopjes eenvoudig via de vingertoppen. Met een dubbele of driedubbele tik aan de zijkant van het oor zijn afspeelfuncties naar wens te bedienen zonder de LinkBuds aan te hoeven raken.

 

De Speak-to-Chat functie van deze oordopjes maakt het eenvoudig om korte gesprekken te voeren zonder de LinkBuds uit de oren te halen. Speak-to-Chat herkent en reageert enkel op de stem van de gebruiker.

Het bestellen van koffie tijdens het luisteren van muziek of het vragen van de weg op het station, wordt hierdoor zeer eenvoudig. Door simpelweg te spreken herkent de headphone automatisch het stemgeluid van de gebruiker. De muziek stopt automatisch en laat omgevingsgeluid toe zodat het gesprek gevoerd kan worden zonder de headphone af te zetten. Deze intelligente functie biedt veel gebruiksgemak bij dagelijks gebruik. De LinkBuds hebben ook een handsfree hulpfunctie om via een stemassistent informatie te vinden, verbinding te maken met vrienden, herinneringen in te stellen en nog veel meer.  Dit door simpelweg “OK Google” of “Alexa” te zeggen.

Bluetooth-koppeling met Fast & Swift Pair

De LinkBuds ondersteunen de handige nieuwe Fast Pair-functie van Google. Dit biedt eenvoudige koppeling van de oordopjes met Android-toestellen. Tevens is via deze functie eenvoudig om de LinkBuds terug te vinden. Met Swift Pair zijn de LinkBuds eenvoudig te koppelen met een Windows 11 of Windows 10 laptop, desktop PC of tablet. Bij het uitnemen van de oordopjes uit de laadcase, verschijnt automatisch een pop-up scherm om altijd en overal snel verbinding te kunnen maken.

 

Snelle toegang tot Spotify

Met Quick Access zijn de LinkBuds snel te koppelen met Spotify. Via Spotify Tap kan met een enkele tik van de vingertoppen direct een favoriete Spotify lijst gestart worden.

Een rijkere beleving met Microsoft Soundscape

De LinkBuds zijn geïntegreerd met Microsoft Soundscape. Dankzij de open-oorvorm van de oordopjes zijn audiobakens van ingestelde locaties of meldingen van gebouwen of kruispunten hoorbaar. De gyrosensoren in de oordopjes detecteren automatisch de richting van het hoofd van de gebruiker. Het geluid van de bestemming is hoorbaar zonder de smartphone te gebruiken.

 

Beter voor het milieu

Bij het ontwerpen van de LinkBuds stond duurzaamheid voorop. Deze oordopjes en het oplaadcase zijn gemaakt van gerecycled plastic en ook de verpakking bevat geen plastic materiaal.

 

Oordopjes voor elke dag

De LinkBuds zijn ontworpen voor een actieve levensstijl. Met een IPX4 waardering zijn deze oordopjes spatwaterbestendig. Dit betekent dat de oordopjes inzetbaar zijn in de regen of tijdens het sporten.

De hele dag kunnen muziekliefhebbers genieten van de LinkBuds. Een volle batterij gaat tot 5,5 uur lang mee. De headphones worden geleverd in een zeer compacte en stijlvolle case die tevens als oplader fungeert. Een volgeladen case geeft tot 12 uur reserve zodat 17,5 uur luistergenot gegarandeerd is zonder de oplaadcase tussendoor op te laden.

 

De oordopjes hebben tevens een snellaadfunctie – slechts 10 minuten laden biedt een batterijlevensduur van 90 minuten.

Geluid zoals de artiest het bedoeld heeft

De LinkBuds zijn compatibel met 360 Reality Audio, Dolby Atmos en 360 Spatial Sound. Dit biedt een totaal nieuwe manier van entertainment. De 360 Reality Audio codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. 360 Reality Audio is beschikbaar via bijvoorbeeld een smartphone of tablet (Android & IOS) met een app van een deelnemende streamingdienst.

Prijzen en beschikbaarheid

De LinkBuds zijn (in antraciet/grijs en wit) vanaf februari 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor € 180. Bekijk hier de productvideo van LinkBuds.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?