Met nieuws van o.a.
partners

Virtuele boom houdt herinnering levend

Heaveness

Er is een nieuwe, unieke app: Heaveness. In deze app vind je een virtueel bos waarin je voor een overleden dierbare een herinnerboom plant. Bij de boom kun je kaarsjes branden, bloemen neerleggen, knuffels plaatsen, of bijvoorbeeld wenslampionnen oplaten. Op de tijdlijn verzamel je herinneringen en deel je anekdotes. Familie, vrienden en bekenden kunnen meeleven door een hartje of te reactie bij een bericht of item te plaatsen. De privacy-status van de boom (voor wie wel of niet zichtbaar) bepaal je zelf. Een geplante herinnerboom blijft altijd bestaan, tenzij je deze zelf verwijdert. Met de Heaveness app heb je jouw herinnerplek altijd binnen handbereik. Het gebruik van de app is eenvoudig.

Steun
De Heaveness app biedt een nieuwe, fijne herinnerplek om altijd te kunnen bezoeken, ongeacht waar op de wereld je ook bent. Bij een nieuwe gebeurtenis of mooie herinnering bezoek je de boom om een berichtje achter te laten of een extra item bij de boom te plaatsen. Andere groepsleden zijn door de app direct op de hoogte en eenvoudig betrokken. Het meeleven en de reacties geven steun, kracht en verbinding. Initiatiefnemer Wilma Mesman: “Voor haast alles is er tegenwoordig een online oplossing. Van winkelen, films kijken tot daten, maar er bestond nog niets om positief te herinneren. Met deze app kan dat en heb je altijd je herinnerplek bij je. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om je betrokkenheid te tonen of je gevoelens te uiten.”

Gratis
De gratis app bevat geen advertenties en is verkrijgbaar voor smartphones via Google Play en de App Store. Het planten van een herinnerboom, de tijdlijn en diverse items (zoals kaarsjes, bloemen en knuffels) zijn gratis. Speciale bomen of items die langer blijven staan, zijn met zogenoemde Lichtpuntjes aan te schaffen in de shop van de app. De Heaveness app is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Pools.

Download voor Android via https://play.google.com/store/apps/details?id=ai.pttrns.heaveness.prod
Download voor iOS via https://apps.apple.com/nl/app/heaveness/id1484919877

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?