Met nieuws van o.a.
partners

Apple presenteert de beste apps van de App Store 2020

apple apps

Apple heeft de beste apps van de App Store 2020 bekendgemaakt: 15 apps en games die dit jaar onmisbaar waren om ons leven makkelijker, gezonder en meer connected te maken. Deze apps en games vallen niet alleen op vanwege hun kwaliteit, creatieve design, gebruiksgemak en innovatieve technologie, ze zijn daarnaast ook enorm handig, belangrijk en cultureel relevant.

“Meer dan ooit hebben we apps dit jaar gebruikt als creatieve uitlaatklep en om contact te houden met elkaar. Zonder het belangrijke werk dat ontwikkelaars van nieuwe, nuttige apps dit jaar hebben geleverd, was dat niet mogelijk geweest”, aldus Phil Schiller, Apple Fellow. “Wereldwijd hebben we indrukwekkende prestaties van allerlei ontwikkelaars gezien en de 15 beste apps van 2020 zijn daar schitterende voorbeelden van. Ze hebben op ons allemaal een grote impact gehad: ze maken het makkelijker om fit en mindful te blijven, houden onze kinderen bij de les en helpen zelfs honger te bestrijden.”

De onafhankelijke ontwikkelaar van Wakeout! bracht rustige work-outs naar onze thuiskantoren en -klaslokalen, die dankzij de luchtige toon en toegankelijke oefeningen geschikt zijn voor iedereen. Games als Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trials of Fear en Apple Arcade’s Sneaky Sasquatch dompelden ons onder in fantasiewerelden en Disney+ gaf ons het gevoel van onbegrensde mogelijkheden dat veel mensen zo misten. Leren op afstand met Zoom, dagelijkse routines met Fantastical of slaapbegeleiding met Endel: de beste apps van de App Store 2020 hebben ons leven thuis allemaal een stukje aangenamer gemaakt.

Apps vormen een weerspiegeling van onze cultuur en in 2020 hebben ontwikkelaars duidelijk een trend van behulpzaamheid gezet. Zo zocht Shine het raakvlak op van geestelijke gezondheid en de Black Lives Matter-beweging, met een sterke nadruk op selfcare en multiculturaliteit. Voor leerkrachten en leerlingen die het klaslokaal misten, was er Explain Everything Whiteboard: een tool waarmee leerlingen zelfs op afstand via de cloud samen aan projecten konden blijven werken. Om contact te houden met vrienden en familie zette Caribu tientallen interactieve spelletjes en ruim honderd boeken in een platform voor realtime videogesprekken. Pokémon GO kwam met thuisversie van de populaire buitengame. Met de app ShareTheMeal van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties werd het makkelijker dan ooit om iets voor een ander te doen: er zijn al maar liefst 87 miljoen maaltijden gedeeld. Wereldwijd hebben app-ontwikkelaars hun creatieve energie ingezet om gebruikers te helpen met hun gezondheid, onderwijs, sociale contacten en ontspanning.

Om deze 15 apps in het zonnetje te zetten, hebben de ontwerpers van Apple de eerste fysieke award voor de beste apps van de App Store 2020 ontworpen. Op elke award is het overbekende blauwe App Store-symbool in 100% gerecycled aluminium gegraveerd. Op de andere kant staat vermeld in welke categorie een bepaalde app heeft gewonnen.

De jaarlijkse App Store-selectie en de lijsten met meest gedownloade apps en meest gedownloade games zijn nu beschikbaar.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?