Met nieuws van o.a.
partners

Kerstradio? Dit zijn de leukste 3 radiozenders!

kerstkraampje

Nu de koude winterdagen weer een feit zijn, het snel donker wordt buiten en we in deze speciale tijd waarin we het kerstfeest niet kunnen vieren met de hele familie, moet je het dit jaar toch echt zelf gezellig gaan maken deze kerst. Kun jij in deze bijzondere tijd wel een extra dosis kersthits gebruiken? Dat is goed nieuws, wij hebben namelijk de 3 leukste online radiozenders voor jou verzameld.

1. Sky Radio – The Christmas Station

Sky Radio profileert zich al jaren als #1 kerstradio van Nederland! Op het speciale ‘Christmas station’ van Sky Radio luister je de hele dag door, 24/7 jouw favoriete kerstnummers. De populairste hits van o.a. WHAM!, Mariah Carey en Band Aid worden hier veelvuldig gedraaid. Dit station is ook ideaal als je op zoek bent naar alle klassiekers. De Sky Radio Christmas Station is in de kerstweken terug te vinden op de vertrouwde frequentie 101 FM, een stuk ervoor en gewoon weer erna kun je dit kanaal online beluisteren.

2. Q-Music – Christmas

In navolging van Sky Radio heeft ook Q-Music enkele jaren geleden een speciale kerstradio uitgebracht onder de naam Q-Music Christmas. Dit radiostation is online te beluisteren en draait 24/7 jouw favoriete kersthits. Ieder jaar start het kanaal c.a. eind november met uitzenden. Kortom: Of je nu geen genoegen kunt krijgen van ‘Flappie’ van Youp van ‘t Hek, ‘Christmas Lights’ van Coldplay of de klassieker ‘Let it Snow’ van Frank Sinatra, je vindt alle top songs terug op Q-Music – Christmas!

3. Kerst Radio(.nl)

Kun jij de hele dag door geen genoegen krijgen van jouw favoriete kersthits? Dit dacht de bedenker Kerstadio.nl ook! Op deze zender worden de hele dag bekende én minder bekende kersthits gedraaid. Deze zender is uitsluitend digitaal te beluisteren op bijv. de website van Kerstradio.nl maar ook op online radio websites als Online-Radio.nl! 

Wat zijn de populairste kerstsongs?

Op de populaire streamingdienst Spotify worden de kersthits ook miljarden keren geluisterd in de koude wintermaanden. Op basis van dit luistergedrag brengt Spotify ieder jaar de meest beluisterde hits in kaart. De meeste songs in de top 5 komen ieder jaar weer nagenoeg terug, dit is niet zo gek want de hits ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘All I Want for Christmas Is You’ van Mariah Carey mogen tijdens de kerst niet ontbreken. Dit is de top 5 Kerstsongs volgens Spotify van 2019:

  1. Mariah Carey — All I Want for Christmas Is You
  2. Wham! — Last Christmas
  3. Michael Bublé — It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
  4. Justin Bieber — Mistletoe
  5. Ariana Grande — Santa Tell Me

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?